16 Nisan 2011 10:08

‘Hasta tutukluları serbest bırakın’

Adana Hasta Tutsaklara Özgürlük Platformu, hasta tutuklu ve hükümlülerin sağlık koşullarına dikkat çekerek, serbest bırakılmalarını istedi. Hasta tutuklu ve hükümlülerin fotoğrafları ve isimlerinin yazılı olduğu dövizlerin taşındığı açıklamada, “Tecridi kaldırın ölümleri durdurun” sloganla

‘Hasta tutukluları serbest bırakın’
Paylaş

Ahmet Subaşı yaptığı açıklamada, 2006’dan bu yana hasta mahpusların, ölümlerinin giderek arttığını ve 2010 yılında 161 mahpusun hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdiğini dile getirdi. Subaşı, “1993-1995 yıllarını kapsayan dönemde Cizre ve çevre kentlere kan kusturan, 52 faili meçhul cinayetin sanığı olarak tutuklu olarak yargılanan Kukel Atak’ın ‘mesane kanseri’ olduğu gerekçesiyle Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmiş olması, YGS ile deşifre olan eğitim sistemi gibi kimseyi şaşırtmamaktadır” dedi.

Subaşı hapishanelerde yaşanan hak ihlalleri ile ilgili İHD raporun da 112’si ağır hasta toplam 266 hasta mahpusun durumunun belirtildiğini ve çözüm önerilerinin de sunulduğunu dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Geçmişle yüzleşmeden demokrasiye geçilmez

SONRAKİ HABER

Hamitabat Santrali’ne sahip çıkıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...