17 Şubat 2021 06:30

Meral Akşener'den AKP hükümetine: Felaketten siyaset devşirmeye çalışıyorsunuz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Garê'de düzenlenen operasyonun başarısızlıkla sonuçlandığını belirterek Erdoğan'a yüklendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Garê'de düzenlenen operasyonun başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Akşener, Erdoğan'a yüklendi ve utanmazlıkla itham etti. Akşener, hükümete "Felaketten siyaset devşirmeye çalışıyorlar" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Garê'de düzenlenen operasyona ve 13 kişinin öldürülmesine dair konuştu, hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi. Hayatını kaybeden 13 kişi için "esir alındılar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Akşener, "Bu ülkenin cumhurbaşkanı alıkonmuş kaçırılmış evlatlarımıza esir diyemez. Türkiye'ye laf eden Suud kralı öldüğünde ilan ettiğin yası evlatlarımıza neden çok görüyorsun" dedi.

Akşener, grup toplantısına katılan ev kadını Münevver Acar'ı kürsüye davet etti. Acar, "Tencerelerimiz kaynasın, çocuklarımızın anne ve babaları banka kredileri için ölmesin istiyoruz" diye konuştu.

"13 KİŞİNİN ÖLÜMÜNDE SİYASETİN PARMAĞI VAR MI?"

Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Gara'da düzenlenen operasyon milli bir meseledir. Herkesin sözlerine dikkat etmesi gerekir ama bu dikkat yapılan bir yanlış varsa üzerini örtmek için bahane olamaz. Bu yapılan devletin değil algının yönetimidir.

Bu işte siyasettin parmağı var mı yok mu bilmek isteriz. Siz şehit annesini kongreye bağlayıp felaketten siyasetten devşirme peşinde koşabilirsiniz, biz koşamayız. Siz Meclis kürsülerinden linç kampanyası başlatıp şehitlerimizi sizden olmayana saldırmak için araç yapmaya cüret edebilirsiniz, biz edemeyiz.

Cumhurbaşkanı, alıkonmuş, kaçırılmış evlatlarımıza esir diyemez. Sayın Erdoğan evlatlarımızı teröre şehit verdik, milletimizin canı yanıyor. Suud kralı öldüğünde ilan ettiğin yası evlatlarımıza neden çok görüyorsun?"

"SALONLAR LEBALEB DOLU, ESNAFIN GÜNAHI NE?"

"Gara'daki kahrolası o mağara labaleb şehit doluyken sen pandemiye rağmen kongre salonu labaleb dolu diye sevinemezsin. Bu ülke böyle şımarıklık görmedi. Bizlerin yüreği yanarken Erdoğan 'Salon lebaleb dolu' diye seviniyor. Salonların dolmasından memnunsun da on binlerce esnafın günahı ne Sayın Erdoğan?"

"ÖNCE EVE EKMEK GÖTÜRELİM SONRA AY'A GİDERİZ"

"Türkiye'de iş bulmaktan umudunu kesenlerin sayısı işsizlerin sayısından fazla. Buna çare bulmak yerine TÜİK'in başkanını görevden alıyorlar. Sayın Erdoğan bak Canik'teki bir esnaf kardeşim ne diyor; 'Önce eve bir ekmek götürelim de uzaya sonra gideriz'. Eserinle gurur duy!"

Fındık üreticisi diyor ki 'Fiyat durduk yere 21 liraya geriledi. Satıp zarar edeceğime kırar yerim, vitamin alırım daha iyi'. Çiftçimizi bu duruma düşürmeye ne hakkınız var? Yanlış tarım politikalarıyla ülkenin tarım üretimi azaldı. Eski damat bakanın tahtını sallayan tarım bakanının aksine biz tarımı milli güvenlik meselesi olarak görüyoruz.

Halde 50 kuruş olan karnabahar rafta 5 lira. Mesele çiftçiden sonra başlıyor sayın Erdoğan. Temelde sorun zincir marketlerde ve onların tedarikçilerinde. Çünkü tokmak da davul da ellerinde."

"KİMSE YENİ ANAYASA NEDİR BİLMİYOR"

"Şu ana kadar AKP cenahından rastlaşıp görüştüğüm bir Allah'ın kulu bu yeni anayasa meselesi nedir bilmiyor. Reisin de bildiğini zannetmiyorum. Memleket bu haldeyken yeniden kuruluş anayasasından bahsedecek kadar kendinden geçmiş bir iktidarın sonu gelmiş demektir."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'ı kar fırtınası vurdu, 250 bin kişi elektriksiz kaldı

SONRAKİ HABER

"1213 şirket iflas etti, 2 bin 52 şirket konkordato ilan etti"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...