16 Şubat 2021 06:23

Devlet Bahçeli yine HDP'yi hedef aldı, "Zaman kaybetmeden kapatılmalıdır" dedi

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, yine HDP'yi hedef aldı, "Kapatılması elzemdir, zaman kaybetmek zarardır" dedi.

Devlet Bahçeli | Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada bir kez daha HDP'yi hedef alarak "Zaman kaybetmeden kapatılmalıdır" dedi.

"Herkes nerede durduğunu gözden geçirmeli, ilişki ağlarını yeni baştan kontrol etmelidir" diyen Bahçeli'nin HDP'yi hedef aldığı konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"KANDİL'E TÜRK BAYRAĞI DİKİLMELİDİR"

"Bölücülük sorununu örtbas etmeye çalışan kim varsa, en az eli silahlı bir terörist kadar adidir, alçaktır.

Kurduğu cümlelere amaları fakatları el yapımı patlayıcı gibi konuşlandıranlar sadece korkak değil, sadece kokuşmuş değil koçbaşlarıdır.

Ey şereften ve namustan bihaber hainler, bu kadar mı insanlıkla aranızı açtınız. Özgürlük simsarları şimdi ne diyeceksiniz? Gara'da akan kan alayınızı boğacak.

Bundan sonra terörle mücadele stratejisi açısından Gara öncesiyle Gara sonrası aynı olmayacaktır. Azdan az çoktan çok gidecek ve hainlerin kafaları koparılacaktır. Bundan böyle gerisini bölücüler, işbirlikçiler, eli ve vicdanı kanlı teröristler düşünmelidir.

Kandil'e bir şafak vakti Türk'ün bayrağı dikilmeli, terör elebaşları mağaralarına gömülmelidir.

PKK ihanet yoldaşları, FETÖ ve YPG seferberlikle ele alınması gereken milli güvenlik sorunudur.

Türkiyemiz PKK ile hesaplaşmak, bu kanlı sayfayı açılmamak üzere kapatmak zorundadır. Bu mücadelede devletimize desteğimiz tamdır.

Bu vatandan bu ülkeden hainlerin tamamını söküp atmalıyız.

Gara'da yaşanan barbarlar bir kırılma anıdır. Terörün elebaşları birer birer sallandırılmazsa yüreklerimiz soğumayacaktır."

"HDP'NİN KATILMASI ELZEMDİR"

"Herkes nerede durduğunu gözden geçirmelidir. İlişki ağlarını yeni baştan kontrol etmelidir.

Bilinmelidir ki, dağda elde edilen stratejik ve mukayeseli üstünlüğü TBMM’de kaybetmeye, TBMM’de eritmeye ne sabrımız ne de tahammülümüz kalmıştır.

Türk devletinin ekmeğini yiyip havasını soluyan, hazinesinden geçinip imkanlarından yararlanan, sonra da dönüp bu devletin varlığına diş bileyen, nifak saçan, suikast düzenleyen teröristlere güzellemeler yapan siyasi terör safralarının yakasından tutmak millet vekaletinin iffetini taşıyan her muhterem milletvekili için namus meselesidir.

Bebek katiline 'Sayın' diyen milletvekilleri istemiyoruz. Teröriste 'gerilla' diyen milletvekillerine katlanamıyoruz. İcazeti Kandil ve İmralı'dan alanlara milletvekilliği haramdır görüşündeyiz.

Yeter artık bıçak kemiğe dayandı. İp inceldiği kadar incelmiştir, kopacağı varsa zaten kopacaktır. Gözümüzün içine baka baka manipülasyonları devam ettiren mazbatalı teröristler gazi Meclis'te olamaz, olmamalıdır.

HDP geçmişteki sözde diplomatik çalışmalardan bahsediyor. Terör örgütüyle diplomasi ne zamandan beri söz konusudur? Utanmazlar, yüzsüzler, PKK'nın değil iktidarın hesap vermesi gerektiğini söylüyorlar. HDP, PKK'nın ta kendisi, aynadaki görüntüsüdür. HDP'nin ipi ve iradesi Kandil'dedir.

Gara katliamıyla ilgili Türkiye’yi suçlayan, mağaranın bombalandığını ileri süren bölücü milletvekillerinin gazi Meclis’ten tasfiyesi bugün değilse ne zaman yapılacaktır?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu kapsamda açtığı soruşturmayı hayırlı bir gelişme olarak değerlendiriyor.

Taviz verilmeden alayının üstüne gidilmesini temenni ediyorum.

HDP'lilerin milletin vergiyle aldığı maaş haramdır. HDP'nin kapanması için zaman kaybetmek zarardır.

PKK'nın Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendilmesi ayıptır. Kürt kökenli kardeşlerim kalleşliğe onay vermez, devletine ve milletine cephe alan vampirlere asla dayanak olmaz.

HDP, Kürt kökenli kardeşlerimin değil, PKK'nın sözcüsüdür. HDP insan kaçakçısıdır. HDP ile hesaplaşmadan PKK'yı bitirdik diyemeyiz, HDP'nin kapatılması elzemdir. Cumhuriyet Başsavcılığı gerekeni yapacaktır ve yapmak durumundadır."

BAHÇELİ, "ESİR" DENİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ AMA ERDOĞAN DA ESİR DEMİŞTİ

Bahçeli, "Hey milletvekili müsveddesi, esir ne demek, esir kampı ne demek? Hiç mi vicdan yok sende?" derken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bir gün önce partisinin kongrelerine bağlanarak yaptığı konuşmada "“Evet bu kardeşimiz uzman çavuştu. Beş sene, altı sene önce maalesef kaçırdılar ve bu süre içerisinde esir olarak bu alçakların elinde kaldı. Son operasyonumuzda neticeyi alamadık ve o da şehitler zincirine ilave oldu” demişti.

HALK TV, CHP VE İYİ PARTİYİ DE HEDEF ALDI

"Bölücülüğün amigosu Halk TV'nin paylaşımlarına bir bakın... Esir demek halkın ağzı değil ihanetin ağzıdır.

CHP yönetimine sesleniyorum; PKK'yı saklamak ne size ne de HDP'ye hiçbir şey kazandırmayacak. PKK'ya katil demek, eşkiya demek, size ancak onur, şeref, itibar kazandıracaktır. Kapı kapı dolaşarak, ne kızı vereyim ne dünürü küstüreyim havasındaysanız nal toplarsınız.

CHP ve İP rahat olsunlar, olacaklar zorlarına gitmesin. Şayet bize bir görev düşerse, ki bu zaman yakındır, MHP, Siyasi Partiler Kanunun 100’üncü maddesinden kaynaklanan hakkını tam ve eksiksiz kullanarak tarihi müracaatını mutlaka yerine getirecektir.

CHP milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili konu TBMM'ye geldiği halde, MHP tutarlı davranacak ve dokunulmazlığının kaldırılması yönünde oyunu kullanacaktır."

"AYM KENDİNİ FESHETSİN"

"Anayasa Mahkemesinin hak ihlalleri kararlarını fütursuzca verirken milletin haklarını görmediği görülmektedir. Yurt dışında yaşayan bir casusun ne hakkı vardır ki ihlal edilmiş olsun. Anayasa Mahkemesi kimin mahkemesidir? Anayasa Mahkemesi milletin mahkemesi olmayacaksa, derhal kendisini feshetsin, başındaki zat da gecikmeden istifa etsin.

Yeniden milli varlığımıza layık, adalet ve hukuk ölçülerimize müzahir bir yüksek mahkemeyi kurmasını Allah’ın izniyle başarırız, buna da muktediriz.

Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla küresel çevrelerin ülkemize dikteleri manidar düzeyde benzerdir."

ANAYASA TARTIŞMALARI

"Anayasanın ilk 4 maddesini tartışmaya hazır olan şahsa söylüyorum; sen git kendini tartışmayı dene. İlk 4 maddeyi tartışacak babayiğit henüz doğmadı, o şahsa da söylüyorum böyle giderse tarihin ve milletin hışmından asla kurtulamaz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Peru'da hükümet yetkililerinin iltimaslı şekilde aşı yaptırdığı ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Dünya Tabipler Birliği, Kovid-19'a karşı mücadelede iş birliği çağrısında bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...