18 Şubat 2011 03:46

YAŞ tasarısı 1453 kişiyi kapsıyor

YÜKSEK Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla TSK’dan ilişiği kesilen subay ve subaylara emeklilik hakkı sağlayan tasarı, TBMM Başkanlığına sunuldu.  Tasarı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’na bir geçici madde eklenmesini öngörüyor.  Buna göre, tasarının yürürlüğe gireceği tarihten önce, YAŞ kararla

YAŞ tasarısı 1453 kişiyi kapsıyor
Paylaş

GÖNÜL’ÜN AÇIKLAMASI
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ilişiği kesilen subay ve astsubaylarla ilgili tasarının bu kişilerin ya kamu hizmetine dönmeleri ya da emekli olmalarını öngördüğünü söyledi. Gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine Gönül, “Vaktiyle YAŞ kararı ile ihraç edilenler, YAŞ kararı olmadan ihraç edilenlere göre bir büyük mağduriyete düçar oluyorlardı.
Yargıya gidemiyorlardı. Getirdiğimiz şu: Yeniden intibakları yapılarak kamu hizmetine veya emekliye dönecekler. Ancak, Bakanlığımızın bunların dönüşünü uygun görmediğini farz edelim; bir kişi dahi çıksa, bunlar bu defa vaktiyle kullanmadığı yargı hakkını kullanabilecekler’’ dedi. Kaç kişinin uygulamadan yararlanacağının sorulması üzerine, Gönül, tam hatırlayamadığını, ancak “1800 küsur civarında” kişinin söz konusu olduğunu ifade etti. Bakan Gönül, Milli Savunma Komisyonundaki görüşmeler sırasında ise 615’i subay 928’i astsubay olmak üzere toplam 1543 kişinin bu kapsamda olduğunu bildirdi.  
Bu arada, Milli Savunma Komisyonunda, sözleşmeli erbaş ve er istihdamına ilişkin tasarı ile YAŞ kararlarıyla TSK’dan atılanlarla ilgili tasarı birleştirilerek ele alınacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Medya, dinlenmeme neden sessiz?

SONRAKİ HABER

Davutoğlu Tunus’a gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...