15 Şubat 2021 09:21

Boğaziçi'de akademisyenler kara rağmen bir kez daha Rektörlüğe sırt çevirdi

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri kara ve soğuk havaya rağmen nöbet eylemini sürdürdü. Karın üstüne istifa yazan akademisyenler, cuma günü yaşamını yitiren Güvenlik Şefi İsmail Yıldırım'ı da andı.

Fotoğraf: Can Candan

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, Erdoğan tarafından atanan kayyum Rektör Melih Bulu’ya karşı başlattığı nöbet eylemine kar ve soğuğa rağmen devam etti.  

Üniversitede 43’üncü gününe giren eylemde akademisyenler öğrencilere desteklerini bir kez daha Rektörlük binasını sırtlarına dönerek verdi. Akademisyenler karın üstüne "istifa" yazdılar.

İstanbul’da etkili olan soğuk hava ve kar yağışına rağmen Güney Kampüsü Meydanı’nda bir araya gelen akademisyenler, rektörlük binası sırtlarını dönerek herkese kayyumlar karşısında birlik olma çağrısında bulundu.

Ayrıca yıllarca Boğaziçi'ne hizmet vermiş olup Cuma günü vefat eden Güvenlik Şefi İsmail Yıldırım'ın fotoğrafını yakalarına takan akademisyenler Yıldırım'a vefa gösterdiler. Personel, öğretim üyesi, öğrenci ve mezunuyla BÜ'nün bir bütün olduğunu gösterdiler.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da HDP binalarına polis baskını düzenlendi

SONRAKİ HABER

Rekabet Kurumundan WhatsApp'a dair geçici tedbir kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...