15 Şubat 2021 06:10
Son Güncellenme Tarihi: 15 Şubat 2021 10:31

Özgür Gündem ana davasında karar: Keskin, Kızılkaya ve Sancılı’ya 6’şar yıl hapis

Özgür Gündem ana davasında karar açıklandı. Mahkeme Eren Keskin, İnan Kızılkaya ve Kemal Sancılı'ya 6 yıl 3 ay, Zana Bilir Kaya'ya 1 yıl 13 ay hapis cezası verdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazar ve yöneticilerinin yargılandığı “Özgür Gündem Ana Davası”da karar açıklandı. Özgür Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı ve Eren Keskin ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’ya “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis, Eş Genel Yayın Yönetmeni Bilir (Zana) Kaya’ya ise “örgüt propagandası” suçlamasıyla 1 yıl 13 ay hapis cezası verildi.

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile 29 Ekim 2016 tarihinde kapatılan Özgür Gündem gazetesinin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı, Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Bilir (Zana) Kaya ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın yargılandığı “Özgür Gündem Ana Davası”nın 4. Duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Eren Keskin ve İnan Kızılkaya ile avukatların hazır bulunduğu duruşmada mahkeme heyeti son sözlerin ardından kararını açıkladı.

KESKİN: 30 YILDIR İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSUM, BURADAYIM

Mahkeme heyeti Özgür Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı, Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’ya “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine karar verdi. Eş Genel Yayın Yönetmeni Bilir (Zana) Kaya’ya ise “örgüt propagandası” suçlamasıyla 1 yıl 13 ay hapis cezası verildi.

Karar sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Eren Keskin, “30 yıldır, İnsan Hakları hareketi içindeyim. Çok yargılandım, düşüncelerim nedeniyle cezaevinde kaldım. Ancak ilk kez, ‘silahlı örgüt üyesi’ sayılarak, ceza aldım. 6 yıl 3 ay. Hiçbir yere gitmeyeceğim. Buradayım” diye yazdı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. Ümit Savaşçı: Koronavirüs erkeklerde kısırlığa neden olabiliyor

SONRAKİ HABER

Yeni kanal bulamayan Olay TV kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...