14 Şubat 2021 10:25

Diyarbakır'da sağlıkçılara verilen yemekten böcek çıktı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde özelleştirilen yemekhanede kalite düştü, çeşit ve porsiyon azaldı. Önceki gün yemekten böcek çıktı.

Fotoğraf: twitter.com/sesamed21

Paylaş

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık emekçilerine verilen yemekten böcek çıktı. Sosyal medyada böcek çıkan yemeğin resmini paylaşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, “Gazi Yaşargil EAH’de verilen yemekte böcek görüldü. Sağlık emekçilerine reva görülen yemek bu maalesef. Direk valiliğin oluruyla özelleştirilen yemekhane için rant ve talan gözetilmiştir sadece. Yemekler kalitesiz, çeşitlilik yok ve porsiyon az, ama rant çok” mesajını paylaştı.

"SORUN ÖZELLEŞTİRME SONRASI BAŞLADI"

Konuya ilişkin Evrensel’e konuşan SES Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Şiyar Güldiken, yemekhanenin özelleştirilmesi sonrası sorunlar yaşanmaya başlandığını ifade etti. Pek çok hastanede yemek işlerinin yoğunluklu olarak özel şirketlere ihale edildiğini vurgulayan Güldiken, “Özelleştirmelerin amacı hem maliyeti düşürmek hem de yemek kalitesini artırmak olarak açıklanmıştı. Diyarbakır’da da pandemiyle birlikte valilik kararıyla öğretmenevindeki yemekhane ile anlaşıldı. Sağlık emekçileri bir süre izole olarak yurtlarda kalacağı için günlük 50 bin porsiyon yemek çıkarılacağı belirtildi. Bütün hastanelere ve kamu kurumlarına tek elden yemek yapımı ihalesi yapıldı. Bunu da öğretmenevine verdiler” dedi.

İhale verilen öğretmenevi işletmesiyle ilgili büyük problemler yaşandığını ifade eden Güldiken, “Çok büyük rantların olduğunu biliyoruz. Gelinen aşamada hem yemeğin kalitesi düştü hem de porsiyonlar ve yemek çeşidi azaldı. Bunlardan dolayı şikayetimiz var” dedi.

Hijyen konusunda da sıkıntılar yaşandığını dile getiren Güldiken, “İki gün önce bütün uyarılarımızın haklı olduğunu gösteren bir sonuçla karşılaştık. Eskiden de çalışma koşullarımız iyi değildi. Pandemiyle birlikte daha kötüleşti. Hem pandemiyle mücadelede ön safta olduğumuzu söylerler hem bizi alkışlarlar hem de bize bunu reva görürler. Bu konuda bir an önce adım atılması gerekiyor. İnsani koşullar da çalışmak istiyoruz. Biz büyük şeyler istemiyoruz” dedi.

(Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten intiharlara dair açıklama: Yaşamak, yaşatmak için tek çare örgütlü mücadele

SONRAKİ HABER

CHP'li Akın: Demiryolu projesinin bir metresi 17 bin 500 dolara denk geliyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...