13 Şubat 2021 07:35

Antep’te KHK’yle kapatılan derneklere soruşturma: 60 kişi hakkında gözaltı kararı

Antep’te KHK ile kapatılan derneklerin üye ve yöneticilerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 60 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Arşiv | Fotoğraf: Orhan Kurul/Evrensel

Paylaş

Antep’te KHK ile kapatılan derneklerin üye ve yöneticilerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 60 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER), Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) ve Kurdî-Der eski üye ve yöneticileri hakkında açılan soruşturma kapsamında 60 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında sabah saatlerinde polis tarafından yapılan ev baskınlarında aralarında HDP İl Eş Başkanı Ethem Ünal, avukat ve dernek yöneticilerinin olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan bazılarının ifade işlemi sürerken, gözaltı sürelerini 4 gün uzatıldığı öğrenildi. Gözaltına alınanların İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuldukları öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan 22 kişinin isimleri şu şekilde: Ethem Ünal, Avukatlar Berivan Özpolat ile Alaadin Aslan, Mustafa Denktaş, Bülent Şahin, Mustafa Şahin, İbrahim Demir, Halil İpek, Abdulhakim Yılmazsoy, Ramazan Demir, Selma Avşar, Emin Külter, Osman Girgin, Perişan Akın, Maruf Yüce, Mustafa Bilen, Osman Özkan, Osman Bilgiç, Halim Tekin, Abdurahman Aksoy, Arif Selçuk ve Mehmet Saçlı. (Antep/MA)

ÖNCEKİ HABER

Bilim Kurulu üyesi Akın: Mutant virüsün yayılımı Vuhan'dakine göre çok hızlı 

SONRAKİ HABER

Antalya'ya kar geliyor, meteorolojiden don uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa