13 Şubat 2021 06:48

Demirtaş: Tüm koşullar hükümeti erken seçime zorlayacak

Ertuğrul Mavioğlu'nun sorularını yanıtlayan Selahattin Demirtaş, "Seçimin 2023’e kalmayacağını düşünüyorum. Tüm koşullar hükümeti erken seçime zorlayacaktır" diye konuştu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ot Dergi'den Ertuğrul Mavioğlu'nun sorularını yanıtladı. "Gelinen noktada eskiye göre daha umutluyum" diyen Demirtaş, "Seçimin 2023’e kalmayacağını düşünüyorum. Tüm koşullar hükümeti erken seçime zorlayacaktır" diye konuştu. 

"ESKİYE GÖRE DAHA UMUTLUYUM"

Yargıda yaşanana hukuksuzlukları değerlendiren Selahattin Demirtaş, “Hukuk, gücü elinde bulunduranın en önemli egemenlik aracı, oyuncağıdır artık. Sadece Türkiye’de değil, küresel düzeyde de böyledir bu” dedi. Demirtaş, “Demokratik, halkçı bir rejim kurulmadığı sürece bu hukuk zulmü devam edecektir. Dün sizeydi, bugün bize, yarın başkalarına” ifadelerini kullandı.

Geçmişe göre daha umutlu olduğunu belirten Demirtaş, “Gelinen noktada eskiye göre daha umutluyum. Çünkü farklı toplumsal kesimler hukukun üstünlüğü ve demokrasi konusunda giderek daha fazla ortaklaşmaya, yan yana durmaya başladılar. 12 Eylül sonrası veya 90’larda toplumsal muhalefet cephesi bu kadar geniş değildi mesela. Bu da geleceğe dair ciddi dönüşüm, değişim fırsatları sunuyor. Değerlendirebilene tabii” diye konuştu.

"HİÇ KİMSEYLE ASLA HİÇBİR PAZARLIĞA GİRMEDİM

"Ertuğrul Mavioğlu'nun “Sizinle özgürlüğünüz karşılığında pazarlık edildi mi?" sorusuna Demirtaş, "Ne devlet ne de hükümet adına tek bir yetkiliyle hiçbir temasım arayışım olmadı, onların da benimle bir temas girişimi olmadı. Bunun çok net olarak bilinmesini, spekülasyonlara asla prim verilmemesini özellikle rica ediyorum. Bir görüşme, temas olacaksa bunun muhatabı partimizdir, tek doğru ve meşru yol budur. Bu da asla özgürlüğüm konusundaki bir pazarlıkla olmaz, olamaz” yanıtını verdi.

"SEÇİMİN 2023’E KALMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Erken seçim yapılacağını düşündüğü dile getiren Demirtaş, “Seçimin 2023’e kalmayacağını düşünüyorum. Tüm koşullar hükümeti erken seçime zorlayacaktır. Açlık, yoksulluk ve büyük çöküş, toplumsal patlamalara yol açmadan hükümet, erken seçimle görevi yeni bir siyasi anlayışa devretmeyi kendiliğinden isteyebilir. Bu hiç de ihtimal dışı değildir” dedi. “Hükümetin yapacağı en akıllıca hamle de budur” diyen Demirtaş, “Ama gelin görün ki, 'AKP' ve 'akıl' sözcükleri aynı cümlede yan yana gelince bile tuhaf görünüyor. Biz mücadele etmeye devam edelim, o sandık er geç kurulacak nasılsa” ifadelerini kullandı.

"YARILADIM DİYEBİLECEĞİM BİR ROMAN ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUM"

Mavioğlu'nun kendisinden yeni bir kitap, beste, resim ya da politik makale beklentisi olduğunu belirtmesi üzerine Demirtaş, “İnsanlarla parti siyaseti dışında bir alanda da bağ kurabilmek inanılmaz derecede mutlu ediyor beni. Bunu çok değerli ve anlamlı buluyorum. Şu anda, yarıladım diyebileceğim bir roman üzerinde çalışıyorum. Azıcık şiir karalıyorum, biraz kara kalem çalışması yapıyorum. Siyasi makalelerim de oluyor elbette. Belki Başak hepsini bir albümde toplayıp kitap olarak yayımlar” karşılığını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sariye Çetin’in faillerine 11 yıl sonra ağırlaştırılmış müebbet verildi

SONRAKİ HABER

Bilim Kurulu üyesi Akın: Mutant virüsün yayılımı Vuhan'dakine göre çok hızlı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa