12 Şubat 2021 09:39

Yüz yüze eğitimin başlayacağı köy okullarının temizliği veli ve öğretmenlere kaldı

15 Şubat'ta yüz yüze eğitimin başlayacağı köy okullarının temizliği ve eğitime hazır hale getirilmesi öğretmenlerin ve velilerin üzerine kaldı.

Fotoğraf: Hilmi Tunahan Karakaya/AA

Paylaş

Köy okullarında 15 Şubat'ta başlayacak yüz yüze eğitim öncesi okulların temizliğini yapmak veli ve öğretmenlere kaldı. Eğitimcilerin yıllardır çözülmesini talep ettikleri personel eksikliği sorunu hâlâ çözülmedi, "fedakarlık" adı altında veli ve öğretmenler temizliğe çağırıldı.

Anadolu Ajansı ve Demirören Haber Ajansı, pek çok köy okulunda hazırlıkları ve temizliği öğretmenlerle velilerin tamamlamaya çalıştığı haberlerini geçti.

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde, öğrenci velileri, masa ve sıralardan yazı tahtasına, kapı kollardan pencerelere kadar okulun dört bir yanını temizledi. İlçe kırsalındaki İbrahim Hakkı Mahallesi'nde yer alan İbrahim Hakkı İlkokulu ve Ortaokulunda görevli sınıf öğretmenleri, köy okulları ve düşük nüfus yoğunluklu okullarda başlayacak yüz yüze eğitim öncesi, bir grup veliyi temizliğe yardım için okula davet etti.

Ağrı merkeze bağlı Aslangazi köyündeki ilkokul ve ortaokulda okulun bahçesindeki karları öğretmenler temizledi.

Şırnak Beytüşşebap'a bağlı Aşağıdere köyünde de aynı binada eğitim verilen Mehmet Dereli İlkokulu ve İsmail Dereli Ortaokulu'nda öğretmen ve hizmetliler temizlik işlerini yaptı, okulları eğitime hazır hale getirdi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi, polislerin öldürdüğü Barış Kerem'in ailesini ziyaret etti

SONRAKİ HABER

İZENERJİ toplu sözleşme süreci: Smyrna’dan İzmir’e Kentin Gündemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...