11 Şubat 2021 22:53

Müzik bölümü öğrencileri: Gözünüzün önünde ölüyoruz

"Bizleri virüs değil açlık öldürüyor. Gözlerinizi alamayıp izlediğiniz biz sanatçılar yine aynı gözler karşında ölüyoruz."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Müzik bölümü öğrencileri

Pandemi başından bu yana biz müzisyenler ve sahne sanatlarıyla uğraşan birçok meslektaşımız işsiz. Bizler sigortalı çalışan ve aylık belirli bir maaşı olan insanlar değiliz. Aktif bir şekilde işimizi yapamadığımız için doğru orantılı olarak gelir kaynağımız yok. Bizler de eşi ve çocuğu olan fatura ödemek zorunda olan insanlarız.

Bizler için bu süreçte yapılan geniş kapsamlı bir çalışma yok. Olan çalışmaların ise belirli kişilere belirli bir miktarda o ayı bile çıkartmayacak şekilde adaletsiz dağıtıldığını biliyoruz. Pandemi başlangıcından bu yana 100’e yakın meslektaşımız, yaşamış olduğu maddi ve manevi sıkıntılarından dolayı yaşamına son verdi.

Bizleri virüs değil açlık öldürüyor. Gözlerinizi alamayıp izlediğiniz biz sanatçılar yine aynı gözler karşında ölüyoruz. Biz bu haberleri en çok izlenen kanalların haber programlarından değil, sosyal medya hesaplarımızdan ve bazı dijital gazetelerin ücra köşelerinden buluyoruz.

Bizler bu ülkenin insanıyız, bu ülkenin müzisyeniyiz, bu ülkenin sanatçılarıyız… Sorunlarımızı görmezden gelemezsiniz. Bugünün genç müzisyenleri olarak gelecek kaygısı içinde yok olup gidiyoruz. Bu koşullarda yaşamaya çalışmaktan bıktık.

Yetkililerin bu tutumuna son vermesini ve bizlere hak ettiğimiz değeri vermesini istiyoruz. En ufak bir olayda müziğin susmasını istemiyoruz. Yüksek güvenlik uygulamasıyla çalıştığımız bütün mekanların açılmasını istiyoruz.

Meslektaşlarımızın yaşamına son vermesini istemiyoruz. Bizler bu ülkenin sanatçıları olarak; değer görmek istiyoruz, değer katmak istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi Malatya İl Yöneticisi Nejdet Bali gözaltında

SONRAKİ HABER

DİSK Emekli-Sen Samsun Şubesinden Boğaziçi öğrencilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...