09 Şubat 2021 14:51

HDP İzmir İl Örgütünün yapmak istediği açıklamalar polis tarafından engellendi

HDP İzmir İl Örgütünün yapmak istediği açıklamalar polis tarafından engellendi. HDP, baskılara rağmen sokakta seslerini duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Reklam

HDP İzmir Kadın Meclisinin cezaevlerindeki hukuksuzluğa ve çıplak aramalara ilişkin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde, HDP İzmir İl Örgütünün ise il banası önünde gözaltı ve ev hapsi uygulamasına karşı yapmak istediği basın açıklamalarına polis izin vermedi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi ve HDP İzmir İl binasının önünü abluka altına alan emniyet güçleri pandemi gerekçesiyle açıklamalara izin vermeyeceğini ifade etti. İl binasında polis engellemesiyle ilgili basın açıklaması yapan HDP İzmir İl Örgütü, baskılara rağmen sokakta seslerini duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

"SOKAKLARI KULLANIP FAŞİZME KARŞI DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Basın açıklamasında konuşan HDP İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, “Pandemiyi bahane ederek açıklama yapmamızı engellediler. Ama polisler yan yana kol kola olduğunda pandemi olmuyor, HDP, kadınlar, muhalif tüm kesimler sokağa çıktığı zaman pandemiyi bahane ediyorlar. Cezaevlerinde tecrit var diyorsak bugün sokakta da bu tecriti yaşadık. Kapının önünde yüzlerce polis duruyor sesimizi kısmak istiyorlar ama biz bunlara boyun eğmeyeceğiz. Sokakları kullanıp faşizme karşı direnmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur ise “HDP’ye ve muhaliflere özel bir uygulamadır. Bu tutumu kabul etmiyoruz. Sokağı daha çok kullanarak bu uygulamalara biat etmeyeceğiz. Demokratik siyaseti savularak her yerde olacağız” dedi.

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam