08 Şubat 2021 18:53

Koç Üniversitesi akademisyenleri: Boğaziçi öğrencileri ve çalışanlarının yanındayız

Koç Üniversitesi öğretim üyeleri, yaptıkları açıklamayla Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve çalışanlarının yanlarında olduklarını beyan etti.

Koç Üniversitesi akademisyenlerinin açıklaması

Paylaş

Koç Üniversitesi öğretim üyeleri, yaptıkları açıklamayla Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve çalışanlarının yanlarında olduklarını duyurdu.

"Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyelerinin haklı protestolarını destekliyoruz. Üniversitelerin bilim üretilebilen alanlar olarak kalabilmesinin yolu baskıdan uzak ve özerk olabilmeleridir" denilen açıklama şöyle:

"Boğaziçi Üniversitesi'ne, kurum mensuplarının görüşü alınmadan, üniversite geleneklerini hiçe sayan bir yöntemle rektör atanması ve iki yeni fakülte kurulması kabul edilemez gelişmelerdir.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyelerinin haklı protestolarını destekliyoruz. Anayasal haklar dahilinde gerçekleştirilen protestoların polis tarafından sert bir biçimde bastırılmasını, öğrencilerin gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını, meslektaşlarımızın nefret söylemlerine hedef olmasını kınıyoruz.

Üniversitelerin bilim üretilebilen alanlar olarak kalabilmesinin yolu baskıdan uzak ve özerk olabilmeleridir.

Üniversite bileşenlerine üniversite yönetiminde söz, yetki ve karar hakkı tanınmasını, bilimsel özgürlük ve üniversite özerkliğine saygı gösterilmesini, tutuklu öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını ve yürürlükteki yasaların üniversite kurumunun sorgulayıcı eğitim ve bağımsız araştırma misyonlarıyla uyumlu hale getirilmesini talep ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel'e verilen cezalara karşı okurlarımızın dayanışma ilanları -9 Şubat 2021

SONRAKİ HABER

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden klip: Eğdirme başını kayyum rektöre

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...