07 Şubat 2021 16:54

E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Boğaziçi'ne destek

İstanbul'un Maltepe ilçesindeki E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesinin öğrencileri ve mezunları, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin taleplerinin kendilerinin de talepleri olduğunu açıkladı.

Görsel: E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi öğrencileri

Paylaş

İstanbul'un Maltepe ilçesindeki E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesinin öğrencileri ve mezunları, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin taleplerinin kendilerinin de talepleri olduğunu beyan etti.

Öğrencilerin yaptığı açıklama şöyle:

"E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi bağımsız öğrenci ve mezunları olarak 2 Ocak 2021 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi'ne antidemokratik bir şekilde kayyum rektör atanmasıyla başlayan süreci yakından takip etmekteyiz. Bu süreçte bizler de özerk ve demokratik akademi talebiyle sürdürülen barışçıl protestoların destekçisiyiz.

Aynı zamanda uygulanan bu politikanın yalnızca Boğaziçi Universitesi ile sınırlı kalmadığının ve güncel siyasal iklimden bağımsız olmadığının bilincindeyiz. Bu sorunun çok sesli, hür ve bilimsel bir akademiyi savunan her insanı ilgilendirdiğini düşünmekteyiz. Dolayısıyla bu konuda sessiz kalmıyoruz.

Barışçıl protestolarda öğrencilere gösterilen orantısız şiddeti ve LGBTİ+ bireylere yönelik gerçekleştirilen ötekileştirici ve hedef gösterici nefret söylemlerini kınıyoruz. Toplumu oluşturan bir kesimi yok sayanlara LGBTİ+ bireylerin varlığını hatırlatıyor ve LGBTİ+ hakları insan haklarıdır diyoruz.

Anayasa'nın 34. Maddesinde belirtilen toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını kullanan arkadaşlarımızın terörist ilan edilmelerini, hukuksuzca gözaltına alınmalarını ve kılıflar uydurularak tutuklanmalarını kabul etmiyoruz ve Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin taleplerini biz de bir kez daha yineliyoruz:

1-) Bu süreçte gözaltına alınan, ev hapsi verilen ve tutuklanan bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!

2-) LGBTİ+ arkadaşlarımıza ve diğer hedef gösterilen bütün gruplara yönelik itibarsızlaştırma kampanyaları sona ersin!

3-) Başta bu gözaltılara, tutuklamalara ve hedef göstermelere sebebiyet veren Melih Bulu olmak üzere bütün kayyumlar istifa etsin!

4-) Üniversitelerde, üniversitelerin bileşenlerinin katıldığı demokratik rektör seçimleri yapılsın!

Bu bağlamda bütün lise ve üniversite öğrencile¬rini bu haklı mücadeleyi sahiplenmeye ve dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz.

#AşağıBakmayacağız

#heryerboğaziçiheryerdireniş

#ecaboğaziçininyanında"

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'deki selde kitapları su altında kalan sahaflar için dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Diş teknikerlerinin aşı belirsizliği sürüyor | Biz değilsek kim risk grubunda?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...