06 Şubat 2021 16:26

SADAT hakkında suç duyurusu: "Bu şirket bir A.Ş değil, yasa dışı suç örgütü"

Avukat İsmail Sami Çakmak, Eski Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu özel güvenlik şirketi SADAT hakkında suç duyurusunda bulundu.

SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Avukat İsmail Sami Çakmak, resmi sitesinden suikast ve gayrinizami harp eğitimi verdiğini ve İslam ülkeleri arasında savunma iş birliği oluşturmayı hedeflediğini duyuran, Eski Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu özel güvenlik şirketi SADAT hakkında, “Anayasayı ortadan kaldırmaya çalışmak”, “Yasa dışı örgüt kurmak” ve “Kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Avukat Çakmak savcılığa ilettiği dilekçede, Tanrıverdi’nin “Mehdi gelecek. Ortamı buna göre hazırlamalıyız” dediğini anımsattı. Çakmak, “Bu şirket bir A.Ş değil, yasa dışı bir suç örgütüdür. Şirket kisvesiyle kurulmuş ve sunulmuştur” ifadelerini kullandı. Çakmak, SADAT hakkında, “Anayasayı ortadan kaldırmaya çalışmak” “Yasa dışı örgüt kurmak” ve “Kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi” suçlarından işlem yapılmasını istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD’de bu kez de ‘ifade’ krizi: Trump 9 Şubat'ta Senatoda ifade vermeyecek

SONRAKİ HABER

Ege Denizi'nde 4.1 ve 4.0 büyüklüğünde iki deprem yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...