28 Ocak 2021 05:25

MA Muhabiri Ahmet Kanbal'a açılan soruşturmada ikinci kez takipsizlik kararı verildi

Mezopotamya Ajansı Muhabiri Ahmet Kanbal hakkında Halfeti'deki işkence iddialarına dair yapılan haberlerle ilgili açılan soruşturmada ikinci kez takipsizlik kararı verildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabiri Ahmet Kanbal hakkında, Halfeti’de gözaltı uygulaması sırasında işkence yapılmasına ilişkin haberleri paylaştığı gerekçesiyle başlatılan ikinci soruşturma da takipsizlikle sonuçlandı.

Ahmet Kanbal’ın 2019 yılı mayıs ayında Urfa’nın Halfeti ilçesindeki bir ev baskınında aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişinin polisler tarafından darbedilip ellerinin arkadan kelepçelendiğine ilişkin haberleri sosyal medyada paylaşması gerekçesiyle açılan soruşturmada ikinci kez takipsizlik kararı verildi. Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla başlatılan ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen soruşturmada 2020 yılında “kovuşturmaya yer yok" kararı verilmişti.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, "terör örgütü propagandası niteliklerinin oluşmadığı” gerekçesi ile takipsizlik kararı verdiği soruşturmayı, TCK 301’inci Maddesi kapsamında sürdürmek için Adalet Bakanlığından soruşturma izni istedi.

Kanbal’a yöneltilen “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin Yargı Organlarını Alenen Aşağılama” suçlamasına ilişkin Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ile Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı arasında yapılan yazışma sonucunda Bakanlık soruşturma izni vermedi.

Bunun üzerine Kanbal hakkında aynı soruşturma kapsamında ikinci suçlamadan da takipsizlik kararı verilmiş oldu. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Türkiye'ye geliyor

SONRAKİ HABER

TTB’den sözleşme tepkisi: Eğitim ve döner sermaye hakkını engelliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...