16 Nisan 2011 07:02

13.Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı toplanıyor

TMMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) 13.Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı toplayacak. Yarın (Pazartesi) Ankara Sheraton Oteli’nde saat 10.00’da başlayacak olan kurultay 5 gün devam edecek.Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’ndan yapılan açıklamada, Harita Mühendisliği”, “Tarihi, insanın dü

13.Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı toplanıyor
Paylaş

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’ndan yapılan açıklamada, Harita Mühendisliği”, “Tarihi, insanın dünyayı anlama ve yorumlama çabalarına dek uzanan,teknolojiyi yoğun olarak kullanan ve teknolojik gelişmelerden en çok etkilenen bir mühendislik dalı” olarak tanımlandı. Açıklamada, “Yeryüzünün ve bunun üzerinde yer alan yapıların, yerleşim alanlarının geometrisinin ölçmelerle belirlenmesi yanında, yeryuvarının şekli ve gravite alanı bilgilerinin üretimini bunların zaman içindeki değişiminin incelenmesini konu edinen harita ve kadastro mühendisliği, insan-toprak ilişkilerinden başlayarak her türlü mekansal bilgiyi üretmektedir” denildi.

Sayıları on üç bine yaklaşan Harita ve Kadastro Mühendislerini temsil eden Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nca iki yılda bir düzenlenen kurultayın sloganının “Yeniden İnsan İçin” olduğu vurgulanan açıklamada, mühendisliğin her zaman “yeni”nin, değişim ve gelişimin simgesi olduğu, ancak son zamanlarda “yeni”nin amacından, insandan koparıldığı ifade edildi.

Uluslar arası tekellerin dayatmalarının “yeni” olarak önlerine sürüldüğü kaydedilen açıklamada, “Hakların, kazanımların elimizden alınması ‘yeni’ sosuna batırıldı. Biz mühendisler 'yeni' ile insanın bağına tekrar vurgu yapmak istiyoruz. Sloganımız; İnsanlığın daha yaşanabilir bir dünyaya yapacağı yolculukta ‘Yeniden insan’ ilkesiyle, kapitalizmin mekanik bakış açısından sıyrılabilme umudunu tazeliyor” görüşü dile getirildi.

Kurultaya 2 bin kişinin katılımını bekledikleri vurgulanan açıklamada, “kaçak yapılaşma”dan “Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları”na, “Arsa ve Arazi Düzenlemeleri”nden, “Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunması”na, “Jeodinamik Çalışmalar”dan “Çevre Kirliliği”ne çok geniş yelpazede 110 teknik bildirinin yer alacağı ifade edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Ali Birand 'günah çıkardı

SONRAKİ HABER

Çorlulu liseliler de tatmin değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa