24 Ocak 2021 17:02

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önüne siyah çelenk bıraktılar

Avrupa’da yaşayan Türkiyeli avukatlardan oluşan Koşulsuz Adalet Hareketi, 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü'nde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önüne siyah çelenk bıraktı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Avrupa’da yaşayan Türkiyeli avukatlar tarafından oluşturulan Koşulsuz Adalet Hareketi, savunmaya karşı yürütülen operasyonları ve siyasal baskılara dikkat çekmek amacıyla 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’nde  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önüne siyah çelenk bıraktı.

Mezopotamya Haber Ajansının aktardığına göre “Harekete geç” sloganıyla her hafta AİHM önünde nöbet tutan avukatlar, Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerini gündeme getiriyor. İlk nöbetlerini 27 Kasım 2020’de başlatan avukatlar, AİHM önündeki 9. nöbetlerinde, 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’nde Türkiye’de avukatlar üzerindeki baskı politikalarına dikkat çekti.

Avukatlar, AİHM’in avukat başvurucuların dosyalarında halen karar vermemesine ve Türkiye’deki avukatlar üzerinde uygulanan siyasal baskılara tepki olarak AİHM binası önüne siyah bir çelenk bıraktı.

Ayrıca halen cezaevlerinde tutuklu olan 146 avukatı temsilen AİHM binasının girişine 146 adet karanfil bırakıldı.

Nöbet eyleminde, çeşitli cezaevlerinden ve halen yargılanmakta olan avukatların gönderdiği mesajlar da okundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gökhan Güneş’in akıbetini soranlar bir kez daha gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Assoc. Prof. Dr. Elbek: Injustice in vaccination is not a 'moral breakdown', but capitalism itself

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...