23 Ocak 2021 09:36

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Çolak: 120 milyon doz aşıya ihtiyacımız var

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, toplumun en az yüzde 60'ının aşılanmasının gerektiğini ve bunun için de 120 milyon doz aşıya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Steven Cornfield/Unsplash

Paylaş

Koronavirüs ile mücadele kapsamında sağlık çalışanları ve yaşlıların ardından eczacıların da aşılanmasına başlandı. Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, aşının dünyada birçok hastalığı ortadan kaldırdığını hatırlatarak “Dolayısıyla ‘aşı candır’, ‘aşı hayattır’ diyoruz. Aşı koruyucudur, aşı bilimseldir. O yüzden vatandaşlarımızın buna inanarak aşı olmalarında yarar var” dedi.

"YAYGIN AŞILAMA ŞART"

Ankara Şehir Hastanesinde Kovid-19 aşısını yaptıran Çolak, Türkiye’ye 11 Aralık’ta gelmesi beklenen aşının 4-5 Ocak gibi geldiğini hatırlatarak “Bu aksamaların bir an önce giderilmesinde yarar var ve aşıyı nereden bulabiliyorsak oralardan getirtmekte de toplum sağlığı açısından fayda var. Bunların bir an önce Türkiye’ye getirilmesi ve yaygın bir şekilde aşılanmanın sağlanması lazım. Toplumun en az yüzde 60’ını aşıladıktan sonra ancak kendimizi daha iyi bir noktaya gelmiş olarak kabul edebiliriz. Göç yoluyla gelen insanları da kendi vatandaşlarımız olarak saydığımızda 90 milyona yakın bir nüfus var. Bunun yüzde 60’ı, 54-55 milyona yakın nüfus yapar. Onun için 120-130 milyon doz civarında aşıya ihtiyaç var” dedi. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Birleşik Krallık’ta koronavirüsün yeni varyantı daha ölümcül

SONRAKİ HABER

Fındıklı’da şirket çalışanları gazeteciye saldırdı: "Kafasına vur gebersin"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...