21 Ocak 2021 17:03

"28 Şubat'da ezilen Anadolulu akademisyenler" arasında yabancı dil paniği

Yeni Akit Yazarı Fatma Gülşen Koçak doçentlikte yabancı dil barajının yükselmesinin "28 Şubat'da ezilen Anadolulu akademisyenlerin" önünü keseceğini söyledi, barajı geçenleri "fetöcü" olmakla suçladı.

Fotoğraf ve ekran görüntüleri, "@fgulsenkocak" Twitter hesabından alınmıştır.

Paylaş

Yeni Akit Yazarı Fatma Gülşen Koçak, YÖK'ün öğretim elemanlarına gönderdiği "Doçentlik müracaatında yabancı dil puanının yükseltilmesi gerektiği fikrine katılıyorum/katılmıyorum" sorusu üzerine Twitter'dan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslendi.

Erdoğan'a "REİS" diye hitap eden Koçak, "YÖK ne yapmak istiyor? Dün gece bütün öğretim elemanlarına gönderilen yapancı(!) dil barajının yükseltilme isteği ne anlama geliyor" diye sordu. Barajı Erdoğan'ın düşürdüğünü söyleyen Koçak, 55 puan olan mevcut barajın yükselmesinin "28 Şubat'da ezilen Anadolulu akademisyenlerin" önü keseceğini söyledi.

YABANCI DİLİ İYİ OLANLARA "FETÖCÜ" SUÇLAMASI

Bununla da yetinmeyen Koçak, dil barajlarını geçenleri "fetöcü" olmakla suçladı. Koçak, "Dil barajlarını geçenler ya batıcı ya fetöcü. Yabancı dil barajı ile yine insanımız doğranıyor. REİS'e rağmen bu yapılıyor üstelik" ifadelerini kullandı.

"REİS BU OYUNU GÖRDÜ"

Tweetlerine Erdoğan'ı etiketlemeyi ihmal etmeyen Koçak, paylaşımlarının devamında şu "notu" düştü:

"Yabancı dil elbette bilinmeli. Ama bu baraj şimdiki olduğu şekilde korunmalı. Daha yabancı dil bile yazamayanların barajı yükseltmek isteği gerçekten ironik. 2005 yılından 2014 yılına kadar soruların çalındığı itiraf edildi. Hakkıyla geçenlere değil sözümüz. Ama pek çok vatan evladının onlarca yıl hakkı yendi. Reis bu oyunu gördü ve dil barajını düşürdü. Bunu nasıl göremiyorsunuz?"

Fatma Gülşen Koçak'ın bu paylaşımları sosyal medyada hem tepkiyle karşılandı hem de eğlence konusu oldu.

Kimileri, barajın yalnızca 55 puan olduğunu, bu barajla tarikat ve cemaat çevrelerinin akademik kadrolara yerleştiğini hatırlattı, kimileri de "Hocam imam hatip lisesi mezunları akademisyen olamıyor, bunun da çözülmesi lazım. Üniversite mezunu olma şartı kaldırılmalı" benzeri espriler yaptı.

YÖK BAŞKANI, "NİTELİK BAKIMINDAN ZAFİYET OLUŞUYOR GÖRÜŞLERİ GELMEKTE" DEMİŞTİ

YÖK Başkanı Yekta Saraç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda doçentlik başvurularında aranan dil puanının yükseltilmesiyle ilgili akademisyenlerden görüş alınacağını açıklamış ve "Kurulumuza, doktora eğitimine başlamak için aranan asgari yabancı dil puan şartı 55 iken, doçentlik müracaatında da aynı puan şartının aranmasının nitelik bakımından zafiyet oluşturduğu şeklinde görüşler gelmekte" demişti.

Saraç, devamında "Doçentlik müracaatı için bu puanın yükseltilmesine yönelik teklifler iletilerek, YÖK’ün son yıllarda ortaya koyduğu 'kalite' eksenli çalışmaları sonucu hayata geçirdiği projelere uyum için bu değişikliğin gerekli olduğu ifade edilmekteydi. Bu kapsamda yapılacak çalışmalarımızda değerlendirmek üzere öğretim elemanlarının görüşünü almaya karar verdik ve söz konusu anketi bütün öğretim elemanlarımızın e-posta adreslerine gönderdik" ifadelerini kullanmıştı.

YÖK'ün her bir üniversiteye ait 2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu'na göre öğretim elemanı başına düşen uluslararası hakemli dergilerdeki yayın sayısı 2019'da yalnızca 0,36. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gülistan Doku soruşturmasındaki şüphelinin babası polislikten ihraç edildi

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...