21 Ocak 2021 11:58

CHP'li Engin Altay: Süleyman Soylu ile Abdülhamit Gül arasındaki buz gibi kavga

CHP'li Engin Altay, İçişleri Bakanı Soylu’nun sosyal medya paylaşımını ve Adalet Bakanı Gül’ün açıklamasını “Buz gibi kavga” diye nitelendirdi.

Fotoğraf: Aytaç Ünal/AA

Paylaş

CHP'li Engin Altay, İçişleri Bakanı Soylu’nun Twitter paylaşımı yoluyla sitem etmesi ve Adalet Bakanı Gül’ün bu paylaşımın ertesi günü açıklama yapmasını “Buz gibi kavga” diye nitelendirdi. Altay, Erdoğan’ın yaptığı parti ziyaretleri hakkında ise “Erdoğan kaçıyor, Bahçeli kovalıyor” ifadelerini kullandı.

“BANA GÖRE BUZ GİBİ KAVGA”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AYM’nin Berberoğlu hakkında ikinci kez verdiği hak ihlali kararına dair konuştu. Altay, “4 Haziran’da TBMM Genel Kurulu’nda Berberoğlu hakkındaki kararın okunmasıyla milletvekilliği düşmüş sayılmıştı. Ama 17 Eylül’de AYM gerekçeli kararı açıkladı. Artık 4 Haziran’da okunan karar yok hükmündedir, Enis Berberoğlu da artık an itibariyle benim gibi milletvekilidir” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül arasındaki polemiğe dair bir soru üzerine Altay, "Bana göre buz gibi kavgadır. Kavgalarını endişe ile izliyoruz. Bu devlette liyakatin bittiğinin, sistemin ucubeleştiğinin cisimleşmiş halidir. Sayın Soylu’nun validesine yapılan saygısızlık kabul edilemez ancak Sayın Soylu aynı hassasiyeti Genel Başkanımıza Çubuk’ta yapılan saldırıda da gösterebilseydi keşke” yanıtını verdi.

“ERDOĞAN KAÇIYOR BAHÇELİ KOVALIYOR”

Altay, bir soru üzerine, “Erdoğan’ın Saadet Partisi ve diğer partilere yönelik ziyaret trafiği, Erdoğan kaçıyor, Bahçeli kovalıyor. Sayın Bahçeli’nin seçim barajının düşürülmesi talebi de parlamentoya girebilmek için partisi için istediği tavizden ibarettir” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cam işçisi: Kristal-İş’te çözüm şeffaflık ve sendika içi demokrasidir

SONRAKİ HABER

Kaynak şirketlere aktarılmazsa elektrik yurttaşa 3 yıl ücretsiz verilebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...