20 Ocak 2021 13:46

İş cinayetinde yaşamını yitiren Sedat Yeşilköy yoldaşları tarafından anıldı

Serman Elektrik bünyesinde çalışırken 2019 yılında yaşanan iş cinayetinde hayatını kaybeden Sedat Yeşilköy, Emek Partisi üyesi yoldaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İş cinayetinde yaşamını yitiren elektrik işçisi ve Emek Partisi (EMEP) üyesi Sedat Yeşilköy, ölümünün 2'nci yıl dönümünde yoldaşları tarafından anıldı.

Serman Elektrik bünyesinde çalışan Sedat Yeşilköy, 2019 yılı ocak ayında Özpınar Plastik fabrikasına ait trafonun bakımını yaptığı sırada meydana gelen patlamada ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede birkaç gün sonra yaşamını yitirmişti. Sedat Yeşilköy’ün ölüm yıl dönümünde Emek Partili yoldaşları mezarı başında kendisini andı.

İş cinayetinde yaşamını yitiren Sedat Yeşilköy mezarı başında anıldı.

Anmaya katılan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, iş cinayetlerinin patronların kâr hırsı nedeniyle alınmayan önlemler ve ihmaller sonucu meydana geldiğini belirterek Sedat Yeşilköy’ün de ihmaller sonucu yaşamını yitirdiğini ifade etti. Akdeniz, iş cinayetlerine ve işçileri sömüren düzene karşı örgütlenme çağrısı yaptı.

HAYATI İŞÇİLİKLE GEÇTİ

Çocuk yaştan itibaren işçilik yapmaya başlayan Sedat Yeşilköy, 17 sene BEDAŞ’ta çalıştı. TES-İŞ işyeri baştemsilciliği de de yapan Yeşilköy, sendikalarda aktif görev aldı. EMEP’te ilçe başkanlığı ve ilçe yöneticiliği görevlerinde de bulunan Yeşilköy evli ve iki çocuk babasıydı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üniversitelerde mücadele kitlesel örgütlerle rengini bulacak

SONRAKİ HABER

Antidemokratik uygulamalar son bulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...