16 Nisan 2011 06:46

Lüleburgaz’da 1 Mayıs hazırlıkları başladı

Lüleburgaz’daki sendikalar, emek ve demokrasi güçleri iki yıl aradan sonra bu yıl 1 Mayıs coşkusunu Lüleburgaz’da yaşacak. İki yıldır 1 Mayıs’a İstanbul’da katılan siyasi parti ve sendikalar bu yıl Lüleburgaz’da olma kararı aldı.Cuma günü Petrol-İş toplantı salonunda bir araya gelen Türk-İş, DİSK ve

Lüleburgaz’da 1 Mayıs hazırlıkları başladı
Paylaş

Lüleburgaz’daki sendikalar, emek ve demokrasi güçleri iki yıl aradan sonra bu yıl 1 Mayıs coşkusunu Lüleburgaz’da yaşacak. İki yıldır 1 Mayıs’a İstanbul’da katılan siyasi parti ve sendikalar bu yıl Lüleburgaz’da olma kararı aldı.

Cuma günü Petrol-İş toplantı salonunda bir araya gelen Türk-İş, DİSK ve KESK’e bağlı sendikalar ile siyasi partilerden oluşan Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu, Lüleburgaz’da yapılacak 1 Mayıs kutlaması için sendika temsilcilerinden oluşan tertip komitesini belirledi. Komite, önümüzdeki hafta resmi başvuruyu yapacak.

1 Mayıs öncesi sendikalar, ortak kaleme alacakları 10 bin bildiriyi dağıtma ve kent içinde, beldelerde ve köylerde ses aracı dolaştırma kararı aldılar.

Yerel radyo ve televizyonlarda programlar yapılmasını da hedefleyen tertip komitesi, 1 Mayıs’ın kutlanacağı Kongre Meydanı’nda işçi mücadeleleriyle ilgili fotoğraf sergisi açılacağını, konserler verileceğini duyurdu. Ayrıca 30 Nisan günü, işçi filmleri gösterimi yapılacak. 1 Mayıs’ın Lüleburgaz’da kitlesel ve coşkulu geçmesi için çaba sarfedilecek. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sınav sisteminin zulmüne hayır!

SONRAKİ HABER

Çözüm çadırında toplu sözleşme imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...