18 Ocak 2021 11:37

Cinsel istismar sanığı delillere rağmen tahliye edildi, davul zurna ile karşılandı

Mardin'de 17 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunan ve tutuklanan Osman Ç., delillere rağmen tahliye edildi, ailesi tarafından davul zurna ile karşılandı.

Fotoğraf: Şehlem Kaçar/csgorselarsiv.org

Paylaş

Kızıltepe’de İşviçre'den ziyarete gelen yeğenine cinsel istismarda bulunan Osman Ç., (28) tahliye edildi. Osman Ç., cezaevi çıkışı kapıda davul zurna ile karşılandı. "Sanık, doğru yapmış gibi davullarla zurnalarla karşılandı" diyen Z.Ç.'nin avukatı Dilan Koç, "Yapılan ilk duruşmada bütün bu deliller olmasına rağmen mahkeme tarafından serbest bırakıldı" diye konuştu. Dilan Koç, kararın ardından istismara maruz bırakılan mağdur çocuğun intihar girişiminde bulunduğunu belirtti.

DNA RAPORUNA RAĞMEN TAHLİYE EDİLDİ

İsviçre’den 2 Temmuz'da misafir olarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine gelen Z.Ç. (17) amcası Osman Ç.’nin tecavüzüne uğramıştı. Tecavüzün sürekli hale gelmesi üzerine Adana’da yaşayan ablasının yanına giden Z.Ç'nin burada yaptığı suç duyurusu üzerine Osman Ç. tutuklandı. Adli tıp raporu üzerine, birden fazla defa “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından tutuklanan Osman Ç., 13 Ocak'ta ilk kez hakim karşısına çıktı. Mardin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, Osman Ç.'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Osman Ç., kapıda yakınları tarafından davul zurna ile karşılandı.

"TÜM DELİLLER OLMASINA RAĞMEN SERBEST BIRAKILDI"

DHA'da yer alan habere göre Z.Ç'nin avukatı ve Mardin Kadın Hakları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dilan Koç, "İsviçre'de yaşamını sürdürürken Kızıltepe'de dedesinin evine geliyor. Gayet doğal bir şekilde burada hiç beklemediği bir şekilde amcasının cinsel istismarına uğruyor. Müvekkil, bunu söylemeye bile çekiniyor. Ablası bunun farkına varıyor. Ablası bunun farkına vardığı zaman anlattırıyor. Ablasıyla birlikte şikayet yoluna başvuruyor. Olay bu şekilde meydana geliyor. Olayın üzerinden 20 gün geçmesi sebebiyle sanık amca serbest bırakılıyor. Buna dayanamayan müvekkil intihar girişiminde bulunuyor ve kurtarılıyor. Olayın üzerinden 2 ay geçtikten sonra olay yeri inceleme yapıldığı için rapor alınıyor. Bu rapor üzerine aslında sanığın bu suçu işlediği sabit hale geliyor. Biz tekrar avukatları olarak başvuruda bulunduk. Sanık rapor üzerine, 2 ay sonra tutuklandı. Yaklaşık 4 aydır da tutuklu bulunmaktaydı. Ancak bu ayın 13'ünde yapılan ilk duruşmada sanık bütün bu deliller olmasına rağmen mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Bunun sonrasında müvekkilim üzüntü yaşadı ve yine intihar girişiminde bulundu" diye konuştu.

"DOĞRU YAPMIŞ GİBİ DAVULLARLA ZURNALARLA KARŞILANDI"

Savcının ilk duruşmada esas hakkında mütalaasını açıkladığını ve sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini dile getiren Koç, şunları söyledi: "Hatta iddianamede eksiklik olarak görülen kişiyi hürriyetinden yoksun kılmanın, nitelikli halinden de suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Bununla birlikte sanığın tutukluluk halinin devamına da karar verilmesini istedi. Ancak maalesef heyet tarafından bu talepler reddedildi. Sanık tahliye edildi. İtirazımızı değerlendirmek üzerine başvuruda bulunacağız. İtiraz dilekçesi üzerine sanığın tutuklanmasını umuyoruz. Maalesef ki tahliyenin gerçekleştiği günün akşamında biz de bu görüntüleri gördük. Müvekkilin annesinin ve ailesinin bundan derin bir üzüntü yaşadığını gördük. Sanık, doğru yapmış gibi davullarla zurnalarla karşılandı. Bu mecazi anlamda anlatılan bir şey değil. Ciddi anlamda davul ve zurnayla karşılandı. Mahkemenin tahliye kararı, zafermiş gibi algılanarak bu şekilde gerçekleşti." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir Sağlık ve Emek Platformu: İşçilere ve emekçilere yaygın aşılama yapılmalı

SONRAKİ HABER

Dünya Anadil Günü’nde 'Kürtçe eğitim' kampanyası başlatılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...