16 Nisan 2011 06:39

“İkna olmadık, olmuyoruz, geleceğimize sahip çıkıyoruz”

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından YGS’de yaşanan şifre skandalı ile ilgili önceki gün bir yürüyüş yapıldı. Atatürk Anıtı önünde başlayan eyleme liseli öğrenciler ve öğrenci velileri de katıldı.Eylem öncesinde Eğitim Sen tarafından “İkna olmadık, olmuyoruz, geleceğimize sahip çık

“İkna olmadık, olmuyoruz, geleceğimize sahip çıkıyoruz”
Paylaş

Eylem öncesinde Eğitim Sen tarafından “İkna olmadık, olmuyoruz, geleceğimize sahip çıkıyoruz” başlıklı imza kampanyası da başlatıldı. Sorumluların cezalandırılmalarının ve eğitimin parasız, sınavsız, nitelikli ve bilimsel hale getirilmesinin istendiği imza kampanyası bir hafta sürecek. Toplanan imzalar Eğitim Sen tarafından Başbakanlığa gönderilecek.

 “İkna Olmadık, Olmuyoruz, Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz!”, “Parasız Eğitim Sınavsız Üniversite” pankartlarıyla Atatürk Anıtı önünden çarşı merkezine kadar alkış ve sloganlarla yürüyen Eğitim Sen üyelerine, öğrencilere ve velilere dükkanlarının önüne çıkan esnaf da alkışlarla destek verdi.

Çarşı merkezinde konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Milli Eğitim Bakanı’ndan Cumhurbaşkanı’na, YÖK Başkanı’ndan Başbakan’a kadar değişik çevrelerden yapılan ‘ÖSYM Başkanının yaptığı açıklamalardan tatmin olduk’ açıklamaların trajikomik bir hal aldığını belirterek, “Tatmin edici açıklama bekleyenler onlar değil, bizleriz. Bizler, sınav sisteminin zulmüne ve eğitim hizmetinin ticarileştirilmesine karşı ‘yeter artık’ diyerek geleceğimize sahip çıkan eğitim ve bilim emekçileri, öğrenciler ve velileriz. Yaşananlara dair geniş çapta araştırma yapılmamışken ‘bu acele niye’ dedirten açıklamaların gerçekleştirilmesinin nedeni, yaklaşan genel seçimler için AKP’nin ‘oy kaygısından’ başka bir şey değildir.” dedi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir’in öğrencilere gönderdiği mektupla şifrenin varlığını kabul ettiğini belirten Akyol, “Milli Eğitim Bakanı ve ÖSYM Başkanı derhal görevlerinden istifa etmelidir. YGS yok sayılmalıdır. LYS tüm öğrencilerin katılabileceği şekilde yeniden düzenlenerek ortaya çıkabilecek mağduriyetler giderilmelidir. Konu henüz netleşmeden, açıklığa kavuşmadan tatmin olan Cumhurbaşkanı da ya istifa etmelidir ya da özür dilemelidir” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİ SINAV CENDERESİNDEN KURTULMALI

Niğde’de Eğitim Sen düzenlediği basın açıklaması ile YGS’ de yaşanan şifre skandalını protesto etti. Hükümet meydanı önünde bir araya gelen Eğitim Sen üyelerine  Emek Gençilği TKP’li Öğrenciler ve ADD destek verdi. Basın Açıklamasında ; KPSS’de yaşanan kopya skandalının ardından, üniversiteye girmek isteyen adayların yoğun güvenlik önlemleriyle adeta cezalandırıldığı YGS’de soruların pratik bir şifre aracılığıyla yüksek net oranlarında çözülebildiği haberleri, sınav odaklı eğitim sisteminin nasıl bir enkaz haline getirildiği gerçeği dile getirildi .

AKP, KPSS’deki kopya skandalının ardından yeniden yapılandırıldığı ÖSYM ile sadece kadrolaşmayı ve bazı şirketlerle daha fazla kaynak aktarmayı amaçlamıştır. Sürekli vurguladığımız bu düşüncemizin bu şekilde doğrulanmasının arkasında kopya skandallarına sebep olan bir eğitim sisteminin varlığı bulunmaktadır. Bu sebebledir ki eğitim sistemi sınav cenderesinden kurtarılmadığı sürece bu cadı kazanı kaynamaya devam edecek, birileri her zaman bir adım önde olacaktır denildi. (Çaycuma-Niğde/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şifre tepkisi çığ gibi büyüyor

SONRAKİ HABER

Sınav sisteminin zulmüne hayır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa