17 Ocak 2021 08:16
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ocak 2021 16:32

Bartın’da gemi battı: 12 mürettebatın 6'sı kurtarıldı 2'sinin cansız bedeni çıkarıldı

Bartın İnkumu açıklarında içerisinde 12 mürettebatın bulunduğu gemi battı. 6 kişi kurtarıldı, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Fotoğraf: Selim Bostancı/AA

Paylaş

Bartın İnkumu açıklarında kötü hava koşulları nedeniyle kuru yük gemisi battı. Bartın Valiliği toplam mürettebatın 12 kişi olduğu, şu ana kadar 6 kişinin kurtarıldığı bilgisini verdi. Bartın Valisi Sinan Güner ise 2 kişinin cansız bedeninin bota alındığını duyurdu.

Vali Güner, gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin Bartın Limanı ile bir alakasının olmadığı için ilk etapta net bilgilere ulaşmanın güç olduğunu söyledi. Daha sonra Ankara üzerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda, bir düzeltme yapmaları gerektiğini belirten Güner, "Geminin Rus bandıralı olduğunu belirtmiştik ama Palau bandıralı olduğunu öğrendik. Arvin isimli gemi Gürcistan'dan Bulgaristan'a yük taşıdığı sırada hava muhalefetinden dolayı Bartın Limanı'na sığınmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

15 kişinin bulunduğu düşünülen geminin önce Rus bandıralı olduğu belirtilmişti. Daha sonra mürettebat sayısı 13 ve en son 12 kişi olarak açıklandı. Bilgiler geminin Palau bandıralı olduğu şeklinde düzeltildi.

Bartın Valiliği'nin açıklamasında, "17 Ocak tarihinde saat 12.20 sıralarında Arvin isimli Palau bandıralı kuru yük gemisi kötü hava şartları nedeniyle ilimiz sınırlarında İnkumu açıklarında kötü hava şartları nedeniyle batmıştır. Gemide bulunan 10 Ukrayna 2 Rus uyruklu olduğu öğrenilen 12 gemi personelini  kurtarma çalışmaları, karadan ve denizden çok kötü hava şartlarına rağmen devam etmektedir. Şu ana kadar Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına ait bot tarafından 6 kişi sağ, olarak denizden çıkarılmıştır. Diğerlerinin aranmasına devam edilmektedir." denildi.

Kurtarılan 6 gemicinin hastanede tedavisi devam ederken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, olay yerine 1 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timinin görevlendirildiği, bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi. Deniz Kuvvetlerine ait TCG Fatih Gemisi de kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere Ereğli'den bölgeye sevk edildi.

Arvin isimli geminin 114 metre uzunluğunda 14 metre genişliğinde olduğu öğrenildi.

MSB: BARTIN'DA BATAN GEMİ İÇİN FIRKATEYN GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, geminin arama-kurtarma çalışmalarına destek için fırkateyn görevlendirildiğini duyurdu. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bartın İnkumu açıklarında batan kuru yük gemisini arama-kurtarma çalışmalarına destek için görevlendirilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait fırkateyn, zorlu hava şartlarında kazanın yaşandığı bölgeye doğru intikaline devam ediyor" denildi.

PALAU BİR OKYANUSYA ÜLKESİ

Palau ya da resmî adı ile Palau Cumhuriyeti, bir Okyanusya ülkesidir. Papua Yeni Gine'nin kuzeyindedir. 1994 yılında ABD himayesinden çıkmıştır. Yerli halk dilinde adı 'Belau'dur. Büyük Okyanus'un güneyinde bulunmaktadır. Cumhuriyet toplam 250 adadan oluşmaktadır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye gıda zammında OECD ülkeleri arasında birinci oldu

SONRAKİ HABER

İHD: ESP’ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınanlar serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...