16 Ocak 2021 06:55
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ocak 2021 16:25

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Sulu kar şeklinde başlayan yağış, şiddetini arttırarak devam ediyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrası İstanbul’da kar yağışı başladı. Kar kalınlığının 20-40 cm arasında olacağı açıklanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) akşam saatlerinde başlaması beklenen kuvvetli kar yağışına karşı uyarırken, yağışın çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edebileceğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Konya, Amasya, Hakkari, Van ve Iğdır haricinde yurt genelinde kar yağışı olacağını açıklamıştı. Yapılan uyarılar sonrası İstanbul’da kar yağışı başladı. Sulu kar şeklinde başlayan yağışlar, İstanbul’un yüksek kesimlerinde şiddetini artırarak yağmaya devam ediyor.

Başakşehir, Beylikdüzü ve Çatalca gibi kentin batısındaki ilçeler kısa sürede beyaza büründü.

AKOM ÖNLEM ALDI

AKOM'dan yapılan açıklamada, yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların, ilerleyen saatlerde karla karışık yağmura döneceği, akşam saatlerinden itibaren ise rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi ile birlikte kuvvetli yağış şeklinde devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Buzlanma gibi olumsuz hava koşullarına karşı önem alan İBB ekiplerinin kent genelinde 60 noktada kurulan Buzlanma Erken Uyarı Sistemi'ne gelen mesajlar doğrultusunda çalışmalarını yürüteceği aktarılan açıklamada, "Meteoroloji İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü ve AKOM verilerine göre, İstanbul'da bu gece ve yarın düşen kar miktarının kuzey ve yüksek kesimlerde 15-20 santimetre, iç kesimlerde 10-15 santimetre, güney ve kıyı kesimlerinde ise 5-10 santimetre olması bekleniyor." denildi.

Açıklamada, kar yağışının çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edebileceği bilgisine yer verildi.

İBB'nin kış şartlarıyla mücadele çalışmalarında bu yıl 1351 araç ve iş makinesi ile 7 bin 31 personelin görev yapacağı kaydedildi.

Açıklamada, kar küreme ve tuzlama ekiplerinin, İstanbul'da 4 bin 23 kilometrelik sorumlu yol ağında, 434 müdahale noktasında olumsuzluklara karşı hazır bekletileceği ve müdahale çalışmalarını yürüteceği aktarıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbullulara "Tedbirli olalım" uyarısında bulunmuştu.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji 4 il için çığ uyarısı yaptı

SONRAKİ HABER

Faruk Bildirici, tv programlarının doktorlara uyguladığı ücret tarifesini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...