30 Kasım 2012 10:38

Birleşen işçiler asla yenilmezler

Bundan tam yedi ay kadar önce Eskişehir OSB’de bulunan OMK ambalaj fabrikasında çalışan bir işçiydim. Geçtiğimiz Mayıs ayında ben ve beraberinde 22 OMK ambalaj işçisi aralıklarla, türlü bahaneler bulunarak işten çıkarıldı. İşimize son verilirken dediğim gibi çeşitli bahaneler bulunmuştu ancak bizim arkadaşlarla o

Birleşen işçiler asla yenilmezler
Paylaş
OMK işçisi

Bundan tam yedi ay kadar önce Eskişehir OSB’de bulunan OMK ambalaj fabrikasında çalışan bir işçiydim. Geçtiğimiz Mayıs ayında ben ve beraberinde 22 OMK ambalaj işçisi aralıklarla, türlü bahaneler bulunarak işten çıkarıldı. İşimize son verilirken dediğim gibi çeşitli bahaneler bulunmuştu ancak bizim arkadaşlarla ortak noktamız sendikaya üye olmak ve sendikayı fabrika içerisindeki arkadaşlara anlatmaktı.
Bizler her ne kadar yıllarca çalıştığımız fabrikadan bir anda kapının önüne konulsak da, biliyoruz ki bu durumun tek nedeni sendikanın fabrika içerisindeki örgütlenmesidir. Fabrikada, işçiler sendikaya üye olmaya başladıktan sonra bir rahatsızlık hali fark ediliyordu. Sendikadan istifa etmemiz karşılığında para dahi teklif edilmişti. Ancak bu durumla bu şekilde baş edemeyeceklerini anlayan fabrika yönetimi ve OMK ambalaj patronu çözümü bizlerin ekmeğiyle oynamakta buldu.
Yaklaşık iki ay öncesinde yıllarca gece gündüz demeden üretim yaptığımız fabrikanın önüne bir direniş çadırı kurduk. Bu çadır hem bu mücadeleden vazgeçmediğimizi hem de içeride hala OMK’ da çalışan sendikalı arkadaşlara destek olduğumuzu gösteriyordu. İçeriden de büyük bir destek gördü direniş çadırımız, fabrikada çalışan arkadaşlar bizi her mesai sonrasında büyük bir coşku ile selamlıyordu. Aynı zamanda fabrikadaki yemeklere de gitmeyen arkadaşlarımız fabrika içerisindeki gücümüze güç kattılar. Organize sanayi bölgesindeki birçok fabrikadan arkadaşlarda desteklerini sürdürdüler.
Bu süreç boyunca işten çıkarılan işçiler olarak sendika sayesinde birbirimize daha çok kenetlendik. İşten çıkarılmamız yüzünden yaşadığımız sorunları direniş çadırımızda birlikte paylaştık. Yasa en yakın sürede meclisten geçirildikten sonra bizlerin ve birçok OMK işçisinin de yüzü gülecek. Bu durumdan en kısa sürede kazanımla çıkacağımızın farkındayız. Çünkü biliyoruz ki attığımız o meşhur slogandaki gibi “ BİRLEŞEN İŞÇİLER ASLA YENİLMEZLER!”

*ESKİŞEHİR

ÖNCEKİ HABER

“Kafkas Baharı” Nedir? Ne yapmalı?

SONRAKİ HABER

Delphi işçisi kime güvenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...