14 Ocak 2021 09:01
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ocak 2021 15:39

ESP üye ve yöneticilerine yönelik baskınlarda 47 kişi gözaltına alındı

Ezilenlerin Sosyalist Partisi üye ve yöneticilerine yönelik 12 ilde düzenlenen ev ve parti binası baskınlarında ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş'ın da aralarında bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üye ve yöneticilerine yönelik İzmir merkezli 12 ilde bu gece ve sabah saatlerinde polis tarafından ev ve parti binaları baskınları düzenlendi. ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ETHA muhabiri Pınar Gayıp, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör'ün aralarında bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı. 

Ankara'nın Çankaya ilçesi Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan ESP Genel Merkezi olmak üzere partinin İzmir ve İstanbul İl Binası ile İzmir Bayraklı ilçe binası, ETHA İstanbul Bürosu, Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) da polisler tarafından basıldı.

ESP Genel Merkezine gece saatlerinde baskın düzenleyen polis, mahalle muhtarı ve bina yöneticisini de alarak parti binasına girdi. Polisin partililerin refakati olmadan büroya girdikleri belirtildi. Parti binasından evraklar alan polis 4 saat süren arama ardından binadan çıktı.

PARTİ BİNASININ KAPISI KIRILDI

Polis, İzmir Yamanlar'da bulunan ESP Bayraklı İlçe Örgütü binasına kapısını kırarak girdi.

Öte yandan Bayraklı ilçesinde bulunan özel bir hastanede dün öğlen saatlerinde kasık fıtığı ameliyatı geçiren Asil Benler’in evine saat 01.00 sularında giden polisler, hastaneye gelerek kendisini gözaltına almak istedi. Yürüme, yeme, içme ve lavabo ihtiyaçlarını tek başına karşılamakta zorluk çeken Benler’in taburcu olması durumunda emniyete götürüleceği belirtildi. Dikişlerin yırtılması ve kanama tehlikesinin devam ettiği belirtilen Benler’in kaldığı hastanedeki polislerin bekleyişi sürüyor.

Diyarbakır'da da ESP'li Zindan Dorudemir gece çalıştığı işyerinden gözaltına alındı.

Ayrıca hakkında gözaltı kararı bulunan Orçun Masatçı'nın karantinada olduğu için gözaltına alınmadığı öğrenildi.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle:

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ETHA Muhabiri Pınar Gayıp, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör, SKM MYK üyesi Satiye Ok, ESP İl Eş Başkanı Ezgi Bahçeci, HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk, Avukat Kamil Ağaoğlu, Zindan Dorudemir, Alev Özkiraz, Ozan Özgenler, Kerim Altınmakas, Tuncay Kılıç, Rıdvan Coşkun, Nesrin Salduz, Kutay Soybil, Efe Özcan, Hakan Kafadar, Nazlı Masatçı, Mehmet Küçükgünaydın, Yunus Kara, Medine Çam, Burak Yılmaz. (MA)


DERSİM EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ: GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanı dâhil olmak üzere 47 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin Sanat Sokağında basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Yunus Aras, “Saldırı kapsamında Ankara’da bulunan ESP genel merkezi, İstanbul’daki Genel Başkan İrtibat bürosu, İzmir İl binası ve Yamanlar ilçe, bürosu, Etkin Haber Ajansı, Beksav ve Yenikapı Tiyatrosu polis tarafından kapıları kırılarak basıldı. Bürolarda bulunan tüm bilgisayar vb. eşyalara el konuldu, bürolar talan edildi. Son dönemlerde ‘itirafçı ve gizli tanık’ ifadeleri gerekçe gösterilerek muhalif güçlere bu tür operasyonlarla gözdağı verilmek isteniyor” dedi.

"GÜÇLERİ BİZE YETMEZ"

İşsizlik, yoksulluk, baskı, yasak, taciz, tecavüz, istismar, inkâr ve kayyumların insanların canına tak ettiğini ve bir çıkış yolu aradıklarını bildiklerini belirten Aras “O çıkış örgütlenmektir. Elbette sendikalarda, derneklerde, okullarda, fabrikalarda ve yaşamın her alanında örgütlenmektir. Ancak bu sağlanırsa iktidar alaşağı edilebilinir. AKP-MHP blokunun tüm muhalif güçlere karşı başlatmış olduğu bu saldırıları birlikte mücadele ederek püskürteceğiz. Bu gün ESP’ye ve birçok demokratik kuruma karşı yapılan saldırı ve gözaltı operasyonlarına karşı ESP’nin yalnız olmadığını bir kez daha haykırıyoruz. Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz. Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız" diye konuştu. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TTB’den Sağlık Bilimleri Üniversitesinin "kişiye özel" kadro ilanına dava

SONRAKİ HABER

İstanbul'da yılın ilk karı Kartal, Sancaktepe, Sultanbeyli'de etkili oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...