13 Ocak 2021 15:29

Menemen Atatürk Anadolu Lisesi velileri okulun taşınmasına tepkili

Menemen Atatürk Anadolu Lisesini ilçe dışında kullanılmayan başka bir okula taşıma kararına okul aile birliği, veli ve öğretmenler tepki gösterdi.

Fotoğraf: Serkan Akkoç'un kişisel arşivinden

Reklam

Aliye CEYLAN
İzmir

Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Menemen Atatürk Anadolu Lisesini ilçe dışında kullanılmayan başka bir okula taşıma kararı aldı. Karara gerekçe olarak, Şehit Kemal Ortaokulu ile Dokuz Eylül ilkokulu ve ortaokulunun depremde zarar görmesinden kaynaklı buraya taşınacağı gösterildi.

Menemen Atatürk Anadolu Lisesinin depremden zarar görmediği halde boşaltıldığını söyleyen okul aile birliği, veli ve öğretmenler başka okula gönderilmelerine karşı tepki gösterdi. Okul Aile Birliği, okullarının boşaltılması kararına karşı 14 Ocak Perşembe günü saat 15.00’da lise önünde basın açıklaması düzenleyeceğini ve konuyla ilgili idareye dava açacağını duyurdu.

“OKUL MENEMEN DIŞINDA, TOPLU TAŞIMA YOK”

Konuyla ilgili görüştüğümüz Okul Aile Birliği Başkanı Serkan Akkoç, “Bir dağın tepesinde bulunan, daha önce İmam Hatip Orta Okulu olarak yapılan, fakat konumundan dolayı kimse tercih etmediği için kapalı olan bir okul var. Bu okul, Menemen’in dışında ve okula, toplu taşıma olmayan, öğrencilerin 1 buçuk kilometre yürüyeceği, güvenliği olmayan, ulaşımı olmayan bir patika yolundan gidiliyor. Menemen Milli Eğitim Müdürlüğü, bizi okulumuzdan çıkartıp, bu dağ başındaki okula göndermek istiyor. Bizi çıkarttığı okula da 2 okulu getirmek istiyor. Buna dair bir ön hazırlık var” diyerek süreci anlattı.

Veliler ve öğrencilerin sorunlarına dikkat çeken Akkoç, “Bin 258 öğrencimiz var, 38 tane sınıfımız var, günde 8 ders yapıyoruz. Çocuklarımızı göndermeyi planladıkları okulda ise 18 sınıf var. Çocuklarımız tekliden 2’li eğitime geçecek ve sabah 7 akşam 7 ders programı olacak. Hem sabah hem de akşam karanlığında, çocuklarımız o dağlarda okuldan evine, evinden okula ulaşmaya çalışacak. Herkesin arabası yok ki, yaşlı olan ebeveynler var, onlar yürüyerek de çocuklarını alıp bırakamazlar” diye konuştu.

“OKULUMUZ YIKILMAMIŞKEN NASIL ORAYA GÖNDEREBİLİRSİNİZ?”

Ayrıca Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşme yaptıklarını söyleyen Akkoç, “Böyle bir durumda kimsenin çocuğunu götüremeyeceğini ve nakil alacağını ifade ettik. Kendileri, ‘Yapacak bir şey yok. Nakil alan alır’ diye cevap verdiler. Bizim okulumuz yıkılmamışken, siz üniversite geleceği olan bir nesli, nasıl oraya gönderebilirsiniz? Çocuklarımız bile, ‘Biz burayı tercih ettik, bizim burada eğitim hakkımız var’ diyerek tepki gösteriyor” dedi.

“ULAŞIM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER İÇİN ZOR OLACAK”

Eğitim Sen Menemen Atatürk Anadolu Lisesi İşyeri Temsilcisi Lütfi Ay ise taşınılması düşünülen okulun bulunduğu alanın güvenli olmadığını, ulaşımın öğretmenler ve öğrenciler için zor olacağını ifade etti. Ay, “Öğretmenlerin hepsinde araç yok, Bornova’dan gelen öğretmen arkadaşımız var. Okul tenha bir yerde kalıyor. Öğrencilerin can güvenliği yok. Mesela Yamanlar mahallesinden gelen öğrencilerimiz var, zaten uzaktı onlar için şimdi iyice uzak olacak. Ayrıca okulun fiber altyapısı bulunmuyor ve bu durumda sınıflardaki akıllı tahtaları kullanamayacağız. Burası sonuçta bir Anadolu lisesi. Gediz havzasının en eski okulu burası ve Menemen’in kültürel bir belleği” diyerek taşınma kararına tepki gösterdi.

Reklam