13 Ocak 2021 15:21

Eğitim Sen Manisa Şubesi: Resmi kurumlarımızı kimler yönetiyor?

AKP Turgutlu ilçe başkanı Serkan Baş’ın Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü ile toplantı yapmasına ilişkin Eğitim Sen Manisa Şubesi, “Resmi kurumlarımızı kimler yönetiyor?” diyerek tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Manisa’da AKP Turgutlu ilçe başkanı Serkan Baş, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez ve vakıf temsilcileri ile toplantı düzenlenmesinin ardından Eğitim Sen Manisa Şubesi, “Resmi kurumlarımızı kimler yönetiyor?” diyerek yazılı açıklama yaptı. 

Yapılan toplantıların ana konusunun Manisa’da yıkılacak okullar ve düzenlemesi yapılan imam hatip liseleri ile ilgili olduğunu belirten Eğitim Sen Şube Başkanı İsmail Şener açıklamada, eğitim öğretim ile ilgili yapılan toplantıların yerinin AKP İlçe Teşkilatı olmadığını belirtti. Vakıfların da katılmasıyla birlikte bu toplantının bir rant toplantısı olduğunu belirten Şener şu soruları yöneltti:

  • Eğitim-öğretim ile ilgili toplantıların yeri AK Parti ilçe teşkilatı mıdır? 
  • Eğitim-öğretimle ilgili istişare toplantısında vakıfların ne işi var? Niçin var?
  • Bu toplantının adresinin ilçe milli eğitim müdürlüğü veya kaymakamlık olması gerekmez mi?
  • Doğru adreste eğitim-öğretimle ilgili yapılacak olan yıkılan okullar ile ilgili toplantıda kaymakam ve belediye başkanı da olması gerekmez mi?”

"GELECEĞİMİZİ KARANLIĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerin seçmeli derslerde öğrencilerin din derslerine yönetilmesini söylediği mesajlarını da hatırlatan Şener, zorunlu seçmeli derslerin mantıksızlığını vurgulayarak şunları dile getirdi: “Yaşadığımız günler de göz önünde bulundurulduğunda yönümüzü  bilim, edebiyat, sanat ve spora dönmemiz gerektiği gerçeği  en çıplak şekliyle görülmüyor mu? Ama buna rağmen Milli Eğitim ve din eğitimi genel müdürlüğünün talepleri çıkmaz sokak gibi. Yerin dibine batsın karanlığınız. Geleceğimizi karanlığınıza teslim etmeyeceğiz." (Manisa/EVRENSEL)

Reklam