11 Ocak 2021 06:54

Selahattin Demirtaş’tan Mehmet Uçum’a "okkalı cevap" paylaşımı

Demirtaş, hukukçular Başak Çalı ve Kerem Altıparmak'ın AİHM'nin hakkında verdiği karara dair değerlendirmelerinin Erdoğan'ın hukuk danışmanı Mehmet Uçum'a "okkalı bir cevap olduğunu" söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, hukukçular Başak Çalı ve Kerem Altıparmak'ın AİHM'nin hakkında verdiği karara dair değerlendirmelerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hukuk danışmanı Mehmet Uçum'a "okkalı bir cevap olduğunu" söyledi.

Edirne Cezaevi’nde 4 yıldır tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi’nin hakkında verdiği tahliye kararıyla ilgili Twitter hesabından yeni açıklamalarda bulundu. AİHM’de savunmanlığını yapan hukukçular Başak Çalı ve Dr. Kerem Altıparmak’ın 20 sayfadan oluşan “Esastan Bağlayıcı: AİHM Büyük Daire Selahattin Demirtaş Kararı” değerlendirmesini paylaşan Demirtaş, bu değerlendirmenin Erdoğan'ın hukuk danışmanı Mehmet Uçum'a "okkalı bir cevap olduğunu" söyledi. Demirtaş ayrıca "Aslında hukuk danışmanlığına Hamza Yerlikaya da atanabilirmiş. Nihayetinde Uçum’un hukuk bilgisi Yerlikaya'nın hukuk bilgisiyle aynı seviyede sayılır" dedi.

Demirtaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

“Merhabalar. AİHM duruşmasında savunmanlığımı üstlenen değerli hukukçulardan Prof. Başak Çalı ve Dr. Kerem Altıparmak‘ın AİHM Büyük Daire kararına dair önemli değerlendirmelerini okumanızı öneririm.

Saray'ın hukuk danışmanı(!) Mehmet Uçum’a da okkalı bir cevap olmuş. Aslında hukuk danışmanlığına Hamza Yerlikaya da atanabilirmiş. Nihayetinde Uçum’un hukuk bilgisi Yerlikaya'nın hukuk bilgisiyle aynı seviyede sayılır.

Ayrıca, AİHM'de beni temsil eden değerli hukukçulardan Av. Benan Molu, Av. Mahsuni Karaman ve Av. Ramazan Demir’in AİHM Büyük Daire kararından derledikleri çarpıcı notları da, kararı anlamayı kolaylaştırır düşüncesiyle paylaşıyorum.”

Prof. Başak Çalı ve Dr. Kerem Altıparmak‘ın değerlendirmelerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Av. Benan Molu, Av. Mahsuni Karaman ve Av. Ramazan Demir’in derledikleri notlara da buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Milyonlarca doz aşının bozulduğu Aşı Takip Sistemi ihalesini yine aynı şirketler aldı

SONRAKİ HABER

İstanbul Emniyetinden "çıplak arama" açıklaması: Bu kadar kısa sürede mümkün değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...