09 Ocak 2021 10:26

TTB’den Şeyhmus Gökalp’i serbest bırakın çağrısı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, 25 Kasım’dan beri tutuklu olan TTB Onur Kurulu Üyesi Şeyhmus Gökalp’in serbest bırakılması çağrısında bulundu. 

Fotoğraf: TTB

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, 25 Kasım’dan beri tutuklu olan TTB Onur Kurulu Üyesi Şeyhmus Gökalp’in serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik yürüttülen soruşturma kapsamında 25 Kasım’da tutuklanan TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Şeyhmus Gökalp hakkında, “terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla 7 yıl 6 ay'dan 15 yıla kadar hapis isteniyor. Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen dosyanın ilk duruşması 10 Şubat 2021’de görülecek. 

Dr. Gökalp, 2017 Demokratik Toplum Kongresi yeni delege listesi isimli Excel dosyasında ismi ve telefonun numarasının yazılı olduğu ve 16.09.2017 tarihli Demokratik Toplum Kongresine katıldığı iddiası, itirafçı tanıklığı ile desteklenerek savcılık tarafından tutukluluğu istenmişti. Dr. Şeyhmus Gökalp ifadesinde söz konusu kongreye katılmadığını söylemiş, katıldığına ilişkin görüntü veya ses kayıtları, tespit tutanağı vb. varsa gösterilmesi talep etmişti. Ancak konuyla ilgili herhangi bir belge gösterilmedi. 

Yaklaşık bir buçuk aydır tutuklu bulunan Dr. Gökalp’in serbest bırakılması çağrısında bulunan TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, Gökalp’in Yüksek Onur Kurulu üyesi olduğuna, birinin buraya seçilebilmesi için geçmişinde hiçbir soruşturma ve suç geçmişinin olmaması gerektiğine dikkat çekti. Dolayısıyla Gökalp’in geçmişinde daha önce hiç bu tür suçlamaların bulunmadığını, sicilinin temiz olduğunu belirten Bulut, Gökalp’in hakkındaki iddiaların doğru olmadığını söyledi. Bunun iktidarın her alanda uyguladığı baskı ve sindirme politikasının bir ürünü olan bir tutuklama olduğunu ifade eden Bulut, taleplerinin Dr. Şeyhmus Gökalp’in bir an önce tahliye edilmesi olduğunu vurguladı. Bulut, tutuksuz yargılanabilecekken ve ülke dışına kaçma gibi bir durumu söz konusu değilken Gökalp’in ailesinin ve hastalarının 50 gündür mağdur edildiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi eylemlerini yine ‘teröre’ bağladı

SONRAKİ HABER

CHP'den 2020 Basın Özgürlüğü Raporu: Gözaltı, tutuklama, ilan ambargosu, engelleme…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...