09 Ocak 2021 01:29

Antep'te CHP'li 2 belediye meclisi üyesi görevlerinden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, Antep’te CHP’li Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hurşit Besle ile Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Adnan Erol’u görevlerinden uzaklaştırdı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanlığı, Antep’te CHP’li Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hurşit Besle ile Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Adnan Erol’u görevlerinden uzaklaştırdı. Gerekçe olarak haklarında yürütülen soruşturma gösterildi. Aynı zamanda avukat olan Erol için cezaevinde müvekkilleriyle yaptığı görüşmeler suçlama konusu yapılırken, Besle için kurban derisi toplayarak "terör örgütüne gelir sağladığı" iddia edildi.

Antep’te geçtiğimiz temmuz ayında aralarında HDP ve CHP’lilerin olduğu 31 kişi gözaltına alınmıştı. 18 kişinin tutuklandığı dosyadan geçtiğimiz günlerde Antep 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada 11 siyasetçi tahliye edildi. Tutuklanan Şehitkamil Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi ve avukat olan Adnan Erol tahliye edilenler arasında olurken, Şahinbey Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Hurşit Besle’nin tutukluluğuna devam kararı verildi. İçişleri Bakanlığı her iki belediye meclis üyesi hakkında yürütülen soruşturmaları gerekçe göstererek, görevlerinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Besle, için “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet” iddiasıyla, Erol için “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

SİYASİ PARTİ FAALİYETLERİ SUÇLAMA KONUSU

Besle’nin, KCK’nin mali alan yapılanmasının yetkililerinden olduğu belirtilerek, "terör örgütü yapılanması içinde finans temini" alanında kurban derisi toplama, zarf dağıtma gibi faaliyette bulunup projeler geliştirdiği iddia edildi. Besle’nin cezaevinde bulunan siyasi tutukluların ailelerini ziyaret etmesi ve siyasi parti faaliyetlerinde yer alan ev toplantıları, suçlama konusu yapıldı. Besle’nin sosyal medya üzerinden de örgüt propagandası yaptığı belirtildi.

AVUKAT MÜVEKKİLLERİYLE GÖRÜŞMEKTEN SUÇLANDI

Tutuksuz yargılanan Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda avukat olan Adnan Erol için ise, cezaevinde tutuklu ya da hükümlü bulunan müvekkilleriyle yaptığı görüşmeleri örgütün cezaevi iç koordinasyon ile dış koordinasyonu arasında iletişim ve irtibat sağladığı şeklinde değerlendirildi. Erol’un açlık grevleri ile ilgili alınan talimatları ilettiği ifade edildi. Erol’un siyasi kimliği ve avukat olması dolayısıyla hukuki kimliğini de kullanarak faaliyetlerini gizlediği iddia edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa'nın Gündemi | Virüsten en çok demokratik haklar engelleniyor

SONRAKİ HABER

İzmir Gazeteciler Cemiyeti: Metin Göktepe’yi saygıyla anıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa