06 Ocak 2021 14:28

Diyarbakır'da yıkım kararı verilen pasajın esnafı dükkanlarını boşaltacak

Yıkılması kararlatırılan pasajın esnafı, haftalar sonra Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile bir görüşme gerçekleştirerek mağduriyetlerini anlattı.

Diyarbakır'da Mehmethan Pasajı | Fotoğraf: Mahsum Kara

Paylaş

Diyarbakır’da kamulaştırılarak yıkılması kararlaştırılan Mehmethan Pasajı’nın esnafı haftalar sonra Vali Münir Karaloğlu ile görüşerek mağduriyetlerini anlattı. Olumsuz yanıt alan esnaf, dükkanlarını boşaltma kararı aldı.

Çevre Şehir Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyarbakır Sur ilçesinde Mehmethan Pasajı’nın kamulaştırılıp yıkılmasına karar verildi. Yaklaşık 50 esnafın yer aldığı pasaj için valilik tarafından geçtiğimiz haftalarda boşatılması için tebligat gönderildi. Kendilerine gidecek bir yer gösterilmeyen esnaf, haftalar sonra Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ile bir görüşme gerçekleştirerek mağduriyetlerini anlattı.

TALEPLER YASAL OLARAK MÜMKÜN DEĞİLMİŞ

Görüşmede Karaloğlu’ndan işyerlerinin kendilerine satılmasını veya kiralanmasını isteyen esnaflar, “Binamızın 2017 yılında kamunun ihtiyacı olmamasına rağmen kamulaştırıldığını, bulunduğumuz sokakta kamulaştırılan tek bina olduğumuzu, binamızın varlığının ne o tarihte ne de bugün herhangi bir proje önünde engel olmadığını, 28 aylık ecrimisil bedellerimizi ödediğimizi, binamızın yıkıldığı taktirde boş bir arsa olarak kalacağını, bugünkü pandemi ve kış koşullarında gidecek yerimiz olmadığını” ifadelerini kullandı.   

Karaloğlu, esnafların teklifinin bugünkü koşullarda yasal açıdan bunun mümkün olmadığını söyledi.

Görüşmede ayrıca esnafın taşınma ile ilgili ihtiyaçlarının, taleplerinin belirlenmesi ve makul bir süre içinde tahliyesi için Ticaret ile Esnaf Odasının da içinde yer aldığı bir komisyonun kurulması yönünde bir karar alındı.

ESNAF: YANLIŞ KARARI DEĞİŞTİRMEYE GÜCÜMÜZ YETMEDİ

Yaşanan görüşmeyi yazılı açıklama ile duyuran pasaj esnafı, “Ankara’daki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarının, kamunun ihtiyacı olmamasına rağmen 2017 yılında yaptıkları bu gereksiz kamulaştırma işleminin mağdurları olarak iş yerlerimizi önümüzdeki günlerde boşaltacağız. Maalesef bütün çabalarımıza rağmen bu yanlış kararı değiştirmeye gücümüz yetmedi. İşyerlerimizi ziyaret eden, telefonla arayan ve sosyal medya üzerinden  destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karl Liebcknecht ve Rosa Luxemburg Berlin’de anılacak

SONRAKİ HABER

Son 24 saatte 13 bin 830 Kovid-19 vakası tespit edildi, 191 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...