06 Ocak 2021 03:56

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yeni gözaltı: 14 öğrenci daha gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik operasyonlarda bugün 14 kişi daha gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesindeki eyleme katılan öğrenciler, Özel Harekat polisleri tarafından gözaltına alınmıştı | Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP’li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik operasyonlar bu sabahta sürdü. Eş zamanlı yapılan operasyonlarda 14 kişi daha gözaltına alındı.

AKP’den daha önce milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto edenlere yönelik operasyonlar sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 14 kişi daha gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eyleme yönelik ev baskınları uzun namlulu silahlar kullanan Özel Harekat polisleri ile yapıldı.

Bulu'nun rektör olarak atanmasını önceki gün üniversite önünde protesto eden öğrenciler, polis engeli ile karşılaşmış, polisler öğrencilerin içeriye girmesini engellemek için kampüs kapısına kelepçe takmıştı.  Bu protesto eyleminin ardından dün sabah birçok adrese yönelik yapılan operasyonda 17 kişi gözaltına alınmıştı. Öğrencilerin kaldıkları evlerin bazılarının kapısını koçbaşıyla kıran polisler, bazılarının ise duvarlarını yıkmıştı. Gözaltına alınan öğrencilerin sayısı akşam saatlerinde 22’ye yükselirken, operasyonlar bu sabah devam etti. Bugün 14 kişinin daha gözaltına alınmasıyla sayı 36’ya yükseldi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 ilde acele kamulaştırma kararı aldı

SONRAKİ HABER

Coşkunlar havai fişek fabrikası patlaması davası 15 Mart'a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...