05 Ocak 2021 03:05

SMA hastası çocuğunu kaybeden Kamile Kurt: SGK bu ilacı ödeseydi bunlar olmayacaktı

SMA hastası çocuğunu kaybeden anne Kamile Kurt, "Bu meblağın bulunursa çocuğun tedavi olabileceğini bilseler acaba onlar bizim yaptıklarımızı yapmazlar mıydı?" diye sordu.

Kamile Kurt | Fotoğraf: Yol Tv'nin yayınından ekran görüntüsü alınmıştır.

Paylaş

SMA hastası kızını kaybeden anne Kamile Kurt, Milli Piyango özel yılbaşı çekilişinde satılmayan ve Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon TL'nin SMA hastası çocuklar için kullanılmasına ilişkin kampanyaya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın "çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz" açıklamasına tepki gösterdi.

Antalya SMA ve Genetik Hastalıklar Mücadele Derneği Başkanı ve kızını SMA hastalığından kaybeden Kamile Kurt YolTV'nin yayına katılarak Koca'nın açıklamalarını değerlendirdi. Kurt, “10 dakikalığına bizim yerine kendilerini koysunlar, kendi çocuklarını gözleri önünde eridiğini düşünsünler. Bu meblağın bulunursa çocuğun tedavi olabileceğini bilseler acaba onlar bizim yaptıklarımızı yapmazlar mıydı? Tabi ki o para SMA hastası çocuklarına uygulanmalı. Devlet SMA hastası çocuklara sahip çıkmalı. SGK tarafından bu ilaç ödenseydi bunların hiçbiri olmayacaktı. Aileler çaresizlikten bunu yapıyor. Bu aileler kampanyalarla çocuklarını tedaviye ulaştırmak isterken, bambaşka şeylerle suçlanıyorlar. SMA hastası çocuğunu kaybetmiş bir anne olarak, bu suçlamayı ve ailelerin böyle anılmasını kabul etmiyorum” (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Healthcare employees protested: We are furious because we are exhausted, because we are dying

SONRAKİ HABER

AYM gözaltında çıplak arama başvurusunda hak ihlali kararı verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...