31 Aralık 2020 09:47

Eczacılar ilaç fiyatlarının güncellenmesini istedi

Türk Eczacılar Birliği, 2009 yılından bu yana yenilenmeyen İlaç Fiyat Kararnamesi’nin güncellenmesini talep etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türk Eczacılar Birliği, 2009 yılından bu yana yenilenmeyen İlaç Fiyat Kararnamesi’nin güncellenmesi talebiyle açıklama yayımladı. Açıklamada, "İlaç fiyatlarına zam yapıldıkça eczanelerimizin gelirleri eriyor. Eczanelerimizi ayakta tutan, çalışanlarımıza maaş vermemizi sağlayan, hastaya hizmet etmemizi mümkün hale getiren gelirlerimizi; eczanelerimizi kaybediyoruz" denildi. 

Ocak ayında ilaçlara gelecek olan zamla birlikte gelirlerinin daha da azalacağı, bu nedenle mahallelerdeki eczanelerin ayakta kalmakta daha da zorlanacağı aktarılan açıklamada, hastaların ilaca ve sağlığa erişiminin zorlaşmasının söz konusu olduğu ifade edildi. İlaç Fiyat Kararnamesinin eczacılar için önemine değinilen açıklamada "Eczacılarımızın geliri, çok büyük oranda devlet tarafından belirlenen ilaç fiyatlarına ve kârlılık oranlarına bağlı olarak seyreder. İlaç Fiyat Kararnamesi doğrultusunda ilaç fiyatları arttıkça eczacıların kâr oranları düşer. Bir diğer deyişle; ilaç fiyatları, diğer pek çok ürün gibi genel olarak artar, ancak bu esnada eczacı kârlılığı düşer" denildi.

Türk Eczacılar Birliği, Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanı ve Hazine ve Maliye Bakanına görüş ve taleplerini ilettiklerini belirterek "Bizler pazarlık yapmıyoruz, şu kadar zam yapın, demiyoruz. Eczanelerimizin finansal sürdürülebilirliğinin, dolayısıyla ayakta kalmalarının sağlanmasını istiyoruz; sağlık çalışanları olarak yaşadığımız bu sorunu aktarmayı bir görev biliyoruz, sorunun çözümü için de İlaç Fiyat Kararnamesi’nde bir an evvel düzenleme yapılmasını talep ediyoruz." dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanlığı: Yılbaşı denetimlerinde 208 bin 139 kolluk gücü görev alacak

SONRAKİ HABER

Yılbaşında yüzde 100 doluluk olanına ulaşan Çeşme'ye İzmir'den destek ekipler gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...