23 Aralık 2020 19:48

Mardin Belediyesindeki yolsuzluk soruşturmasında 3 yönetici daha tutuklandı

Kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı MARSU’nun daha önce görevden alınan 3 yöneticisi daha yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesinde kayyum döneminde yaşanan usulsüz işlemlere dair “yolsuzluk”, “zimmet”, “rüşvet”, “kayırma”, “ihaleye fesat karıştırma” ve daha birçok suçlama ile yürütülen soruşturmalar kapsamında sabah saatlerinde Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresinin (MARSU) kayyum dönemi yöneticisi 5 kişi daha gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansının haberine göre gözaltına alınanlardan MARSU Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Sadullah Turgut ile Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Atmaca ve Ferman Ayan, savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece aynı suçlamalar gerekçesi ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

11 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Mardin Büyükşehir Belediyesinin kayyum yönetiminde olduğu döneme ilişkin önceki kayyum Mustafa Yaman’ın görevden alınmasının ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında bugüne kadar birçok eski yönetici tutuklandı.

Soruşturmalar kapsamında MARSU’ya dönük soruşturmalarda daha önce MARSU Genel Müdürü Eşref Dağdelen de tutuklanmıştı.

Aynı zamanda belediyedeki soruşturmalar kapsamında bugüne kadar Yaman’ın yeğeni Yunus Emre Akça, Belediye İştiraki Genel Sekreter Yardımcısı Zeyni Teker, Kent A.Ş. Genel Müdürü yapılan eski DEDAŞ Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, Kent A.Ş.’de müdür yapılan polis memuru Ercan Uysaler, Kırsal Yollar Daire Başkanı Sinan Yıldırım, belediye yetkililerinden Mehmet Derviş Düzgören, kayyumun iş yaptığı iş insanları Şerif Acar, Adnan Yüksel dahil en az 11 kişi tutuklanmıştı.

Mehmet Bulut ile Sinan Yıldırım daha sonra “etkin pişmanlık yasasından” yararlanarak, kendilerine belirlenen “kamu zararı” bedelini ödeyerek tahliye edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de Kovid-19 aşısı olanların sayısı 1 milyonu geçti

SONRAKİ HABER

Eğitim emekçilerinden Ebubebekir Sofuoğlu hakkında suç duyurusu çağırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...