22 Aralık 2020 18:21

Eğitim Sen Sakarya Şubesi, Ebubekir Sofuoğlu hakkında suç duyusunda bulundu

Eğitim Sen Sakarya Şubesi, öğrenci evleri için "Neredeyse fuhuş evleri" diyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında suç duyusunda bulundu.

Fotoğraf: Eğitim Sen

Paylaş

Eğitim Sen Sakarya Şubesi, bir televizyon kanalında katıldığı programda Z kuşağını hedonist diye tanımlayan ve Sakarya Üniversitesi Kampüsü çevresindeki öğrenci evleri için "Neredeyse fuhuş evleri" diyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında suç duyusunda bulundu.

Eğitim Sen Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu, sendika üyeleri, Sakarya Barosunun önceki başkanı Av. Zafer Kazan ile savcılığa giderek Sofuoğlu hakkında "nefret ve ayırımcılık” , “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak” suçlarından dava açılmasını talep etti.

Üyeler ayrıca bireysel olarak da suç duyurusunda bulundu.

Sendikadan konuya ilişkin yapılan açıklamada "Laik yaşam tarzı karşıtı sözleri nedeniyle Ebubekir Sofuoğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk. Elbette Ebubekir Sofuoğlu'na ilişkin durumun sembolik olduğunu, o sussa bile aynı zihniyetteki insanların benzer konuşmalar yapacaklarını biliyoruz" denildi.

Sofuoğlu'nun her ne kadar "fuhuş" sözcüğünü kullanmış olsa da aslında insanların yaşam tarzlarını hedef aldığının görüldüğü belirtilen açıklamada "Bu söylemle Sofuoğlu, laik yaşam tarzını halkın gözünde 'ahlaksızlıkmış' gibi göstermeye çalışmaktadır. Asıl mücadele edilmesi gereken bu zihniyettir. Bu yaklaşım, saçma, absürt denilerek görmezden gelinemeyeceği gibi düşünce/ifade özgürlüğü vb. saiklerle mazur gösterilemeyecek kadar da tehlikelidir" değerlendirmesinde bulunuldu.

 

Açıklamada ayrıca "Nitelikli bilim insanları hukuksuz KHK'lerle üniversitelerden uzaklaştırılırken bu kafa yapısına sahip olan kişilerin hızla unvanlar kazanarak üniversitelerde söz sahibi olması da mücadele edilmesi gereken hususlardan biridir. Sonuç olarak Eğitim Sen, laik yaşam tarzına ve özgür akademiye saldıran bu zihniyetle mücadele etmeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi. (Sakarya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bizi yoksulluğa mahkum edenlere karşı yalnız değiliz

SONRAKİ HABER

Leyla Güven, Elazığ Cezaevi'ne sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa