16 Aralık 2020 07:38
Son Güncellenme Tarihi: 16 Aralık 2020 17:15

Malatya Belediyesinde "İşçiyiz, hayvan değiliz" diyerek intihar girişiminde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediyesinde çalışan bir işçi, "Biz işçiyiz, hayvan değiliz. Selahattin başkan bizi sömürdüğün yeter" diyerek intihar girişiminde bulundu.

Ekran görüntüsü, sosyal medyada paylaşılan videodan alınmıştır.

Paylaş

AKP yönetimindeki Malatya Büyükşehir Belediyesinde çalışan bir işçi, "Biz işçiyiz, hayvan değiliz" diyerek intihar girişiminde bulundu.

Belediye binasında Türk bayrağının asılı olduğu demirlere çıkan işçi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a "Biz işçiyiz, hayvan değiliz. Selahattin Başkan, bizi sömürdüğün yeter. Hakkımı sana helal etmiyorum" diye seslendi.

İşçinin intihar girişimi belediye çalışanları tarafından görüntülendi.

CHP MİLLETVEKİLİ AĞBABA: İŞÇİNİN ALINTERİNDEN TASARRUF OLUR MU!

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçiler uzun süredir personel politikasını eleştirerek, mesailerin, sosyal denge tazminatının kesildiğini, maaşlarda azalışa gidildiğini belirtiyor, sorunun çözülmesini istiyorlardı. Geçtiğimiz dönemlerde uygulamanın yanlış olduğunu belirten, konuyu TBMM gündemine getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İşçinin alın terinden, mesaisinden tasarruf olmaz. Tasarruf yapacaksanız makam araçlarından, çeşitli vakıf ve derneklere peşkeş çekilen paralardan yapılsın. İşçinin alın terinden tasarrufa gidilmesi son derece yanlıştır” demişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, olaya dair yaptığı açıklamada "Personel maaşlarında düşüşe gidilmesi, mesai ücretlerinin kesilmesi, toplu sözleşme haklarının gasbı ve işçinin 30 gün çalıştırılıp 15 gün sigorta yaptırılması gibi konularla gündeme gelen Malatya Büyükşehir Belediyesinde son olarak bir işçinin intihara teşebbüs etmesi bardağı taşıran son damla olmuştur” dedi.

SÖZLEŞMEDEN KAYNAKLI 5 AYLIK ÖDEMELER BEKLİYOR

Belediyede son günlerde yine işçilerin haklarının gasbedildiği yönünde iddiaların gelmeye başladığını belirten Ağbaba, “Temmuz ayında yapılması gereken toplu sözleşme çeşitli gerekçelerle aralık ayına sarkmış. Sözleşmede geriye dönük 5 aylık işçi alacağının ödeneceği belirtiliyor. Ancak ‘bütçemiz yeterli değil’ denilerek işçilere halen ödemelerinin yapılmadığı belirtiliyor. 2 bin 200 işçinin çalıştırıldığı Melid A.Ş bünyesinde işçiler eksik kalan 5 aylık hak edişlerini almayı bekliyor. Ancak seslerini belediye yönetimine duyurmakta zorlanıyorlar” dedi.

İŞÇİNİN 30 GÜN ÇALIŞTIRILIP 15 GÜN GÖSTERİLDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Ağbaba, belediye işçilerinin ayrıca kısa çalışma ödeneği ile ilgili de sıkıntılar yaşadığını belirterek “İşçiler 30 gün çalışmalarına rağmen15 gün çalışıyor gösterildiklerini, SGK primlerinin 15 gün üzerinden yatırıldığını, belediyenin devletten kısa çalışma ödeneğini alıp kendilerini 30 gün çalıştırarak haksız kazanç elde ettiğini ve 15 günlük yemek ücretlerinin bu nedenle kesildiğini belirtiyor. Bu iddialar çok ciddi ve mutlaka araştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"İŞÇİYİ İNTİHARA SÜRÜKLEYECEK ÇARESİZLİĞE SON VERİLSİN"

Ağbaba, belediyede yaşanılan sıkıntıların bir işçinin intihar girişimine varan isyanı ile doruğa çıktığını kaydederek Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin emekçinin hakkını vermek istemeyen tavrına bir an önce son vermesini, hakkını isteyen emekçilerin canlarına son vermek çaresizliğinden kurtarılması gerektiğini kaydetti. Ağbaba, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de koruma altındaki yaban keçisini öldüren 3 kişiye 83 bin lira ceza kesildi

SONRAKİ HABER

İzmirli belediye işçileri: İnsanca yaşanacak ücret için mücadele etmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...