15 Aralık 2020 07:40
Son Güncellenme Tarihi: 15 Aralık 2020 14:27

HDP, logosunu değiştirerek yayın yapan ATV'yi RTÜK'e şikayet etti

HDP Grup Başkanvekilleri, ATV’nin HDP’nin ambleminde yer alan yıldızlar ve yaprakların yerine mermi ve el bombası kullanmasına ilişkin RTÜK’e başvurdu.

Görsel: ATV Haber'in Youtube hesabında yayımlanan Atv Ana Haber 12 Aralık 2020 adlı videodan alınan ekran alıntısı

Paylaş

HDP, ana haber bülteninde HDP amblemindeki yapraklar ve yıldızlar yerine el bombaları ve mermiler yerleştirerek veren ATV hakkında RTÜK’e başvurdu. Ayrıca ATV hakkında suç duyurusunda da bulunuldu. HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, “ATV bir medya kuruluşu olsaydı basın etiği açısından değerlendirmek gerekirdi ama bu kanallar iktidarın, bir ailenin tetikçisidir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yapılan açıklamada ATV isimli yayın kuruluşunun, 12 Aralık 2020 tarihli ana haber bülteninde yer alan "Kapatma Tartışması" başlıklı haberde HDP amblemini değiştirerek kullandığı, amblemdeki yapraklar ve yıldızlar yerine el bombaları ve mermiler yerleştirildiği, ve sanki parti kapatılmış gibi bir izlenim verilerek logonun üzerine kapatma mührü yerleştirildiği belirtildi. Açıklamada “HDP’nin amblemi, gövdesi iki adet mor elden oluşan, yeşil yapraklar ile çeşitli yıldızlar olan ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir ağaç tasviridir. Genel seçimlerde 6 milyon oy alan, Türkiye’nin üçüncü büyük partisi HDP’nin logosunu şiddet/ölüm materyalleriyle tasvir etmek bir yayıncılık faaliyeti olamaz. Kuruluş bu yayınıyla HDP’yi ve seçmenlerini açıkça hedef göstermiş, yayıncılık adı altında nefret suçu işlemiştir” denildi.

Açıklamada Grup Başkan Vekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç’un, ilgili kuruluşun bu yayınına ilişkin RTÜK'e başvurduğu, gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ettiği belirtilerek, ATV hakkında suç duyurusunda da bulunulduğu bildirildi.

OLUÇ: BU KANALLAR İKTİDAR TETİKÇİSİDİR

Yaşananları değerlendiren HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, “ATV bir medya kuruluşu olsaydı basın etiği açısından değerlendirmek gerekirdi ama bu kanallar iktidarın, bir ailenin tetikçisidir” derken MHP Genel Başkanı Yalçın’ın HDP’ye dönük "haşere" kavramı kullanılmasını "toplu katliam çağrısı" olarak niteledi. Oluç, kapatılma tartışmaları için de "Dükkan mı kapatıyorsunuz. 20 milyon insan adalet ve barış için gene mücadele eder" dedi.

"DÜKKAN MI KAPATIYORSUNUZ?"

Oluç, HDP’ye dönük saldırıların asıl amacının HDP’yi demokratik zeminden tasfiye etmek olduğunu vurgulayarak “MHP Genel Başkanı'nın 'HDP kapatılsın' tweetleri, Doğçu Perinçek’in sürdürdüğü çalışmanın bir parçasıdır. Kendilerinin demokrasi, hukuk ve adalete ilgisi yoktur. HDP’yi bir dükkan zannetmektedirler. Kapısına kilit vurunca kapatılsın… Bugün yargı önünüzde kapata da bilirsiniz. Ama sonuçta 20 milyon insanı bu ülkeden gönderemeyeceğinize göre, bu insanlar barış, hukuk, adalet, mücadelelerini vereceklerdir" dedi.

YALÇIN SOYKIRIM ÇAĞRISI YAPTI

MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın kullandığı "haşere" ifadesi için de Oluç, “Toptan öldürmek lazım dediği soykırım çağrısıdır. Türkiye’nin partiler tarihinde ilk defa bir siyasi partinin başkan yardımcısı toplu katliam- soykırım çağrısı yapmıştır. Bu Türkiye’de demokrasi açısından nasıl zararlı bir tutum içinde olduğunun göstergesidir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Redhack davasında sona doğru: Dosya esas hakkındaki mütalaa için savcılığa gönderildi

SONRAKİ HABER

Yerel yönetimlere ait taşınmazların kira bedelinde indirim ya da erteleme yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...