14 Aralık 2020 06:39

Kadın Yazarlar Derneği: Kadın beyanı esastır

KYD taciz olaylarına ilişkin açıklama yaparak, “Bundan sonra yapılması gereken ülkede her alanda büyük bir değişim, dönüşüm ve demokrasinin gerçekleşmesi için mücadelenin yükseltilmesidir” dedi.

Hasan Ali Toptaş | Fotoğraf: Aişe Hümeyra Bulovalı/AA

Reklam

Sosyal medyada, Hasan Ali Toptaş’ın cinsel tacizlerinin ortaya çıkmasının ardından tepkiler sürüyor. Kadın Yazarları Derneği (KYD) de açıklama yaparak, “Bundan sonra yapılması gereken ülkede her alanda büyük bir değişim, dönüşüm ve demokrasinin gerçekleşmesi için mücadelenin yükseltilmesidir” dedi.

“Kadınların yüzlerce yıl adeta haykırdıkları cinsel ayrımcılığın, eşitsizliğin, uğradıkları şiddetin, hak ihlallerinin görmezden gelindiği bir gerçek. ‘Me too’ hareketi, ‘Kadının beyanı esastır’ ilkesi, kadınların hak arama mücadelesinde önemli bir görevi üstleniyor” diyerek sözlerine başlayan Kadın Yazarlar Derneği, kadın cinayetlerinin, taciz ve tecavüzün, kadının eve kapatılmasının ardında eril düşünce sisteminin yattığını hatırlattı.

“YAPILMASI GEREKEN HER ALANDA MÜCADELENİN YÜKSELTİLMESİ”

KYD, “Kadınların cinsel tacizi ifşa etmesi, bir kadına yapılmış tacizden kaynaklanamaz diye düşünüyor ve ardında başka nedenler olduğunu ima ediyor. Ve daha üst bir akıl arıyor yaşadığı bu durumu anlayabilmek için. Aslında yaptığının, söylediği her sözün, kendi eril bakış açısını yansıttığını fark etmiyor bile” diye tepki gösterdi.

Bugün Pelin Buzluk’un, Aslı Tohumcu’nun başlattığı çığlığın, kadınların içindeki haykırışıyla büyüdüğünü ve “Me too” hareketini güçlendirdiğini söyleyen KYD, son olarak şunları kaydetti: “Bundan sonra yapılması gereken ülkede her alanda büyük bir değişim, dönüşüm ve demokrasinin gerçekleşmesi için mücadelenin yükseltilmesidir. Erkeklerin sarındıkları eril konforlarla süsleyip bezedikleri o erk alanlarıyla nasıl yüzleşeceklerini zaman gösterecek. Bakalım sadece cinsiyetlerinden ötürü kendilerine sunulan eril üstünlük alanlarından vazgeçip kaçı özgürleşmeyi deneyecek. Unutulmamalıdır ki, kadınların özgür olmadığı bir ülkede erkekler de özgür olamaz.” (İzmir/EVRENSEL)

Reklam