12 Aralık 2020 16:16

Çavuşoğlu- Zarif ile görüşmesi: Erdoğan'ı hedef alan açıklamalar kabul edilemez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile telefonda görüştü, Erdoğan'ı hedef alan açıklamaların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Fotoğraf: Alparslan Çınar/DHA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile telefonda görüştü. Çavuşoğlu; mevkidaşına, İran tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamaların kabul edilemez olduğunu bildirdi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımız Karabağ ile ilgili olduğunu düşündüğümüz bir şiir ve İran’ın ima dahi edilmediği bir konuşma bahane edilerek, bu konuyu iletebilecek kanallar varken, İran tarafından yapılan ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu mesnetsiz ve ağır açıklamaların kabul edilemez olduğunu, Türkiye'nin en zor dönemlerinde, İran'a herkes sırtını dönmüşken bu ülkenin yanında olduğunun unutulmasının da yapılan bu ağır açıklamalardan duyulan hayal kırıklığının boyutunu artırdığını belirtmiştir" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de okuduğu şiir nedeniyle İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de Erdoğan'a tepki göstermişti. Bu gelişmelerin üzerine İran'ın Ankara Büyükelçisi Ferazmend dün Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Bakü'de düzenlenen törende konuşan Erdoğan, "Aras, türküsünü daha güçlü çığıracak. Karabağ şikestesini okuyan nefesler daha yüksek daha güçlü çıkacaktır" ifadelerini kullanarak şu şiiri okumuştu:

“Aras'ı ayırdılar
Kum ile doldurdular;
Ben senden ayrılmazdım
Zor ile ayırdılar,
Ay Lâçin, can Lâçin,
Men sene kurban Lâçin” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

35 kiloya düşen hasta tutuklu Bedri Çakmak’ın tahliyesi istendi

SONRAKİ HABER

Devrimci 78'liler Federasyonu, Erdal Eren'i andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...