18 Şubat 2011 03:34

Örgütlü mücadelenin öğrettikleri

Sendikamız Birleşik Metal İşçileri sendikası ve MESS arasında süren sözleşme görüşmelerinde bizlere dayatılan maddelerden dolayı tıkandı ve nihayetinde grev aşamasına gelindi. Bu nedenle de ülke genelinde metal işçilerinin eylemlerinde gözle görülür bir artış ve süreklilik ortaya çıkmıştır. Yaptığımı

Örgütlü mücadelenin öğrettikleri
Paylaş

Sendikamız Birleşik Metal İşçileri sendikası ve MESS arasında süren sözleşme görüşmelerinde bizlere dayatılan maddelerden dolayı tıkandı ve nihayetinde grev aşamasına gelindi. Bu nedenle de ülke genelinde metal işçilerinin eylemlerinde gözle görülür bir artış ve süreklilik ortaya çıkmıştır. Yaptığımız eylem ve açıklamalarla işçiler her geçen gün birbirlerine daha sıkı kenetleniyorlar. Daha önemlisi işçiler eylem içinde önemli bir bilinç ediniyor, kendilerini eğitiyor daha büyük eylemlere bilinç ve örgütlülük anlamında hazır hale geliyorlar.
Bizlere teklif edilen yasal metinlere göre sözleşme imzalamamız mümkün değildir. Kendi irademizi bu sözleşme metinlerine dahil edersek ancak o zaman gerçek anlamda bir sözleşmeolacaktır. Bunun aksine bizim özelikle üzerinde durduğumuz kıdem tazminatı gaspı adaletsiz ücret zammı ve güvencesiz çalışma koşullarını dayatan sermayeye karşı grev en önemli nedenimizdir. Bu süreç içinde işi sınıfıyla eylem halindeki işçilerle ciddi, önemli bağlar geliştirdik. Bu olgu, eylemlerin sayısındaki artış ve süreklilik kadar önemli hatta bundan daha önemli bir gelişmedir. Çünkü işçi sınıfın hareketini zafere taşıyacak olan tek güç sendikamla birlikte göstereceğimiz kararlılıktır.İşçiler kendilerine söylediklerimizi başta şüpheyle karşılasalar ve aşırı bulsalar da kısa zamanda söylenenlerin doğruluğunu ve haklılığını anladılar ve gidilen yol doğrudur düşüncesi hakim oldu. Ama şimdi bu yolda daha hızlı koşmaya ihtiyaç var. İşçiler ağır ağır olsa da komite kurma düşüncesinin ne kadar doğru olduğunu eylemin içinde yaşayarak öğreniyorlar. Kendi sendikal mücadelelerinin doğru olduğunu kavrıyorlar. Bu nedenle bunca dayatmaya karşı sermayeye karşı haklarımızı korumanın tek yolu olarak bize kalan grev silahını kullanmak için harekete geçmiş olmanın gururunu yaşamaktayız. Hep birlikte bunu başaracak güçteyiz.
Yapılacak şey işçi sınıfıyla kurulan bağların sayısını on katına yüz katına çıkarmak ve her fabrikaya her işletmeye her mahalleye götürmektir. Sermaye sınıfının korkularını gerçeğe dönüştürmenin tek yolu budur. MESS’in dayatmalarına karşı sendika ayrımı gözetmeden metal işçileri birlikte mücadele etmelidir. Şimdi bu mümkün ve bunu başaracağız.
Ferdi Bayram (SCM Otomotiv İşyeri baş temsilcisi)
Abulensar Kaya (SCM Otomotiv
İşyeri temsilcisi)

ÖNCEKİ HABER

AKP’nin İmes’e sızma planı

SONRAKİ HABER

Testesteron tedavisi yada testereli çözüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...