08 Aralık 2020 10:40

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün evi kurşunlandı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün Sakarya'daki evine pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Kendini ihbar eden şahıs gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eski AKP Sakarya Milletvekili, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün evine pomalı tüfekle saldırı düzenlendi.

Sabah saatlerinde Adapazarı Tekeler Mahallesi'ndeki evin önüne gelen S.A. isimli şahıs, yanındaki pompalı tüfekle birkaç el ateş etti. Saldırı sonucu evin camları kırıldı.

Ayhan Sefer Üstün ve ailesi Ankara'da olduğu için evin boş olduğu aktarıldı.

Saldırgan, daha sonra 112'yi arayarak kendini ihbar etti ve gözaltına alındı. Saldırganın, alacaklı olduğu kişinin Üstün’ün evinde saklandığı iddiasıyla saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

S.A.'nın farklı suçlardan sabıka kaydının bulunduğu öğrenilirken, polis ekipleri evde inceleme yaptı.

Görgü tanıkları, S.A.'nın bir süre "Dışarı çık" diye bağırdığını ve daha sonra ateş ederek olay yerinden uzaklaştığı söyledi.

GELECEK PARTİSİ SALDIRIYI KINADI

Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes, yaptığı yazılı açıklamada saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi. Failin mutlaka adalet karşısında hesap vermesi gerektiğini ifade eden Serbes, “Konut dokunulmazlığı her insan için kutsaldır. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir siyasetçinin evine saldırmak, toplumsal huzura saldırıdır. Genel başkan yardımcımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yanındayız. Aynı zamanda bunu partimize yapılan bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Yetkililer olayı en ince ayrıntısına kadar araştırmalı ve kamuoyu bilgilendirilmelidir” dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İBB Deprem Daire Başkanı Tayfun Kahraman: İstanbul'da 194 bin riskli bina var

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu'ndan AB'ye çağrı: Sorunları ancak diyalog ve diplomasiyle çözebiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...