07 Aralık 2020 10:05

Özer Elektrik işçileri 130 günün sonunda kazandı

Gebze’de 130 gündür direnişte olan Özer Elektrik işçilerinin mücadeleleri sonuç verdi. İşçilerin talepleri, 130 gün süren direnişleri sonunda karşılandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sendikalaştıkları için İş Kanununun 25/2 maddesi gerekçe gösterilerek işten atılan Özer Elektrik işçilerinin, 130 gün süren direnişlerinin ardından tüm talepleri karşılandı.

Gebze’de bulunan Özer Elektrik’te çalışan işçiler, DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube’ye üye olmalarının ardından 25/2 maddesinden işten atılmaları üzerine direnişe başlamıştı. Bu süreçte patron da sendikanın yetkisine itiraz etmişti.

Özer Elektrik işçilerinin 130 gün süren direnişi kazanımla sonuçlandı. Süreçle ilgili bilgi veren Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube Sekreteri Engin Kulu, “Cuma günü işveren avukatı ve sendikamızın avukatı arasında bir protokol imzalandı. İşçilerin tüm alacakları alındı. 25/2 maddesi kaldırıldı. İşe geri dönmek isteyenlerin önündeki engellerde kaldırıldı. Bu karar işçilerin onayıyla alındı” dedi.

Direnişin bir örnek olduğunu ifade eden Kulu, “130 gün sürdü. Bu bölgede de etkili oldu, işçilerin dört koldan kuşatıldığı bir süreçte canlılık kattı. İşçiler çeşitli baskılarla karşılaşmalarına rağmen direnmeye devam etti ve bunun sonucunda kazandı” dedi. Kulu şu an kesinleşmiş yetkiyi beklediklerini söyledi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık, Kovid-19'un yakın temaslılarında karantina süresini 10 güne düşürdü

SONRAKİ HABER

BTS: Cuma günü yola çıktığı söylenen “Çin treni” ile Çin’e giden tren aynı değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...