05 Aralık 2020 06:55

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cadde ve meydanlar boş kaldı

İnsan ve araç seli halinde görmeye alışık olduğumuz meydanlar ve caddeler sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle boş kaldı.

Fotoğraf: Hasan Yıldırım/DHA

Paylaş

Büyük kentlerin cadde ve meydanlarında koronavirüs salgını sürecinde dahil yoğun bir insan ve araç kalabalığı hakim. Ancak bu görüntüyü haftasonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması tersine çevirdi. Cadde ve meydanlar boş kaldı.

Açık tutulabileceği belirtilen iş yerlerinde çalışanlar ve muafiyet kapsamındaki kişiler dışında sokağa çıkan olmayınca kentlerde yoğunluk ciddi ölçüde azaldı.

İSTANBUL

Koronavirüs salgınının önlenmesi tedbirleri kapsamında dün akşam 21.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi boş kaldı. Meydan, kısıtlamadan muaf olan turistler ile işe gidenlere ve en çok da güvercinlere kaldı.

Eminönü ve Üsküdar gibi işlek yerler de boş kaldı. Galata köprüsünden tek tük geçen olurken, Kız Kulesi'ni saatlerce izleyen olmadı.

ADANA

Adana'da, pazartesi saat 05.00’e kadar kesintisiz devam edecek sokağa çıkma kısıtlamasıy nedeniyle cadde, sokak ve meydanlarda sessizlik hakim oldu. Kentin işlek meydanları ise insanların olmamasıyla birlikte sokak hayvanlarına kaldı. Kısıtlama genelgesinde sokak hayvanlarını beslemek için dışarı çıkma olanağını değerlendiren bazı hayvanseverler ise caddelerde güvercinleri besledi.

ANTALYA

Antalya'da meydanlar kısıtlamada muaf tutulan turistlere kaldı. Yaz kış kalabalıklığı ile dikkat çeken Konyaaltı Plajı ıssızlığa büründü. Parklarda köpekler rahatsız edilmeden gezindi.

MERSİN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftalarda yaptığı açıklamada Mersin'in de aralarında bulunduğu 5 kentteki vaka oranlarının yüzde 100 artış gösterdiğini açıklamıştı. Hafta içi yoğunluğun yaşandığı kent merkezindeki Kuvayı Milliye Caddesi ve balık pazarı gibi bölgeler sessizliğe büründü.

BURSA

Şehrin en kalabalık noktalarından Kent Meydanı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Atatürk Caddesi ve tarihi Kapalı Çarşı'nın bomboş olduğu gözlendi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir’de kısıtlama nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı, genel olarak yasağa uyulduğu gözlendi.

TEKİRDAĞ

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mülteciler, İzmir depremi sonrasında çadır alanında ayrımcılığa uğradı

SONRAKİ HABER

4 sağlık çalışanı daha koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...