04 Aralık 2020 18:20

Motosiklete bağlayıp köpeğe işkence eden kişiye sadece 947 lira para cezası!

Hayvanlara yönelik işkence ve kötü muamele artıyor. Iğdır'da bir köpeğe motosikleti ile sürükleyerek işkence eden İ.T. isimli kişiye sadece 947 lira para cezası kesildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'da bir binanın bodrum katında 68 köpeğin bulunması, Samsun’da ön iki bacağı kesilmiş halde bulunan yavru köpek daha hafızalardayken çıkarılmayan hayvan hakları yasası ve cezasızlık politikaları sonucu, bir köpek daha işkenceye maruz bırakıldı. Iğdır'da motosikletinin arkasına bağladığı köpeği iple çekerek işkence eden İ.T. isimli kişiye sadece 947 lira para cezası verildi.

DHA'da yer alan habere göre Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhan köyü yakınlarında bir kişinin motosikletinin arkasına bağladığı iple köpeği çekerek sürüklediği ihbarı üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Sürüklenme sebebiyle ayaklarında yara oluşan köpek arazide buldu. Soruşturma kapsamında köpeği motosikletle sürükleyenin İ.T. isimli kişi olduğunu belirlendi.

Köpeğin kendisine ait olduğunu ileri süren İ.T. 1 gün gözaltında tutuldu. Sürücü belgesiz araç kullanmak, kask takmadan araç kullanmak ve tescilsiz araç kullanması sebebiyle bölge trafik ekipleri tarafından 2 bin 892 TL, Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından 5199 sayılı kanunun 14 A maddesi gereğince 947 TL idari para cezası uygulanarak serbest bırakıldı.

Yaralanan köpek ise tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır Şube Müdürlüğünde görevli ekiplere teslim edildi. Tedavisi tamamlanan köpek Iğdır Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezinde koruma altına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ataşehir'de tabelasını parçalayan esnaf: O zaman bize ekmek verin kardeşim

SONRAKİ HABER

Avrupa'nın Gündemi | Birleşik Krallık aşı için acele mi etti?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa