04 Aralık 2020 11:03

Bornova Belediyesi işçileri: Asgari ücret için birlikte mücadele etmeliyiz

Bornova Belediyesinde çalışan Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube üyesi işçiler asgari ücretle ilgili basın açıklaması yaparak, “Asgari ücret için birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Ekran görüntüsü Genel-İş'e ait videodan alınmıştır. 

Reklam

Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube, bugün görüşülmeye başlanan 2021 asgari ücretiyle ilgili örgütlü olduğu işyerlerinde basın açıklaması yaptı. Bornova Belediyesi temizlik işleri, park-bahçe ve fen işlerinde çalışan işçiler mesai öncesi yaptıkları açıklamada, asgari ücretin insanca yaşanabilecek bir ücret olmasını talep ederek, ortak mücadele çağrısında yaptı. 

Açıklamada işçiler, ekonomik krizin salgınla beraber giderek derinleştiğini söyleyerek, ülkeyi yönetenlerin bir avuç sermaye kesiminin çıkarları doğrultusunda uyguladığı politikalardan dolayı krizin faturasını işçi ve emekçiler ödediğini söyledi. 

“ASGARİ ÜCRET ZAMMI TÜM İŞÇİ VE EMEKÇİLERİ İLGİLENDİRİYOR”

2021 yılı bütçesinin işçi ve emekçilerin değil sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandığını ifade eden işçiler açıklamada, “Asgari ücret insanca yaşanabilir bir ücret olsun. Asgari ücret vergiden muaf tutulsun. Pandemi sürecinde zorunlu işler dışında tüm işler durdurulsun. Asgari ücret zammı sadece asgari ücretlileri değil tüm işçileri ve kamu emekçilerine ilgilendiriyor. Bütün bunlara karşı, krizin faturasını ödemek ve bu çöküşün altında kalmamak için mücadeleyi ortaklaştırmaktan başka çare yok. Aynı kıdem tazminatı ve torba yasa eylemlerinde olduğu gibi örgütlenerek yaygın eylemlerle asgari ücret içinde birlikte mücadele etmeliyiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam